ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εξηλεκτρίστηκαν τα επαγγελματικά Peugeot

Τα ηλεκτρικά van της Peugeot, e-Partner, e-Expert και e-Boxer έχουν ιπποδύναμη 136 ίππων και αυτονομία που φτάνει τα 330 χλμ.

Εξηλεκτρίστηκαν τα επαγγελματικά Peugeot

Πανίσχυρος παίχτης η Peugeot και στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών με τον πλήρη εξηλεκτρισμό των μοντέλων της.                                                                                                                                        

Η ηλεκτρική επανάσταση για τους επαγγελματίες έχει ξεκινήσει ήδη με την Peugeot να προσφέρει πλέον όλη την γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών της μοντέλων και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Τα ηλεκτρικά van της Peugeot, e-Partner, e-Expert και e-Boxer έχουν ιπποδύναμη 136 ίππων και αυτονομία που φτάνει τα 330 χλμ. Διατηρούν το 100% των προτερημάτων των θερμικών κινητήρων diesel, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, απουσία κραδασμών και οσμών, καθώς και πλήρως αθόρυβο κινητήρα.

Με την έλευση του e-Partner van στην ελληνική αγορά, η Peugeot προσφέρει πλέον μια 100% ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της γκάμας των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της. Έτσι, δίνει στον επαγγελματία την ελευθερία κινήσεων που χρειάζεται, μειώνοντας το κόστος χρήσης και συντήρησης του αυτοκινήτου του (οικονομία εξόδων μετακίνησης και κόστους συντήρησης, μηδενικό τέλος ταξινόμησης, μειωμένο κόστος ασφάλισης κλπ).

Για την Peugeot, ο εξηλεκτρισμός αποτέλεσε τον πυρήνα της στρατηγικής της, αφού ολοκληρώνει το όραμα του “Power of Choice”, δηλαδή τη δυνατότητα του πελάτη να επιλέξει τον κινητήρα που εξυπηρετεί τις ιδιαίτερες ανάγκες του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πανελλαδικό δίκτυο διανομέων της Peugeot είναι πλήρως εξηλεκτρισμένο ήδη από το 2019, με 55 σημεία φόρτισης αλλά και με διαθέσιμα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα για δοκιμαστική οδήγηση.

Peugeot e-Boxer

Η κατηγορία των μεγάλων van αφορά περισσότερα από 550.000 οχήματα ετησίως στην Ευρώπη και το Boxer αυξάνει το μερίδιο αγοράς του κάθε χρόνο. Βασισμένο στην εμπορική του επιτυχία (πωλούνται περισσότερα από 1.250.000 οχήματα σε 110 χώρες από την κυκλοφορία του το 1994) , το Peugeot Boxer έρχεται τώρα σε 100% ηλεκτρική έκδοση.

Το νέο, ηλεκτρικό Peugeot e-Boxer διαθέτει:

•           2 επίπεδα αυτονομίας, προσφέροντας πάνω από 340 χλμ. σε κύκλο WLTP.

•           2 επιλογές μπαταρίας 37 kWh και 70 kWh.

•           4 μήκη, 3 ύψη.

•           Διαχείριση φορτίου πάνω από 1890 κιλά (αναλόγως την έκδοση)

•           Ωφέλιμο φορτίο ίδιο ακριβώς με το αντίστοιχο του κινητήρα εσωτερικής καύσεως (πάνω από 17m³).

Το νέο Peugeot e- BOXER προσφέρει έναν 100% ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη ισχύ 90 kW (122 bhp) και μέγιστη ροπή 260 Nm. Συνδυάζει τις compact εξωτερικές του διαστάσεις με τη μέγιστη δυνατότητα χώρου φόρτωσης: οι μπαταρίες βρίσκονται κάτω από το δάπεδο, χωρίς καμία επίδραση στον όγκο του φορτίου.Peugeot e-Expert

Η κατηγορία compact van αντιπροσωπεύει περισσότερα από 750.000 οχήματα στην Ευρώπη ετησίως. Το Expert αυξάνει την παρουσία του σε αυτήν την κατηγορία κάθε χρόνο από την κυκλοφορία του το 2016. Έχουν ήδη πουληθεί πάνω από 195.000 μονάδες αυτής της τελευταίας γενιάς

Η ηλεκτρική του έκδοσή διακρίθηκε ως Van Of The Year 2021  και αποτέλεσε το 6ο όχημα Peugeot που κέρδισε αυτό το βραβείο από τη δημιουργία του θεσμού,  το 1992.

Το νέο Peugeot e-Expert διαθέτει:

•           Δυνατότητα επιλογής μπαταρίας 50 και 75 kWh.

•           2 επίπεδα αυτονομίας που προσφέρουν πάνω από 330 χλμ. κατά WLTP.

•           3 μήκη αμαξώματος.

•           Ικανότητα ρυμούλκησης 1.000 κιλών και φορτίου 1.275 κιλά.

•           Ωφέλιμο φορτίο ίδιο ακριβώς με το αντίστοιχο του κινητήρα εσωτερικής καύσεως (6,6m³).

Όπως και το συγγενικό του e-Partner, το e-Expert βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 (Efficient Modular Platform) και διαθέτει έναν 100% ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ 100 kW (136 ίπποι) και μέγιστη ροπή 26,4 χλγμ.

Η Peugeot, λανσάρει επίσης και ένα ηλεκτρικό όχημα με κυψέλες υδρογόνου, το e-Expert Hydrogen.

100% ηλεκτρικό Peugeot e-PartnerΤο Partner έχει παρουσία στην αγορά περισσότερων από 100 χωρών από το λανσάρισμά του το 1996. Έχουν παραχθεί πάνω 2.000.000 αυτοκίνητα, γεγονός το οποίο υπογραμμίζει την εμπορική επιτυχία του μοντέλου όλα αυτά τα χρόνια, όπως και τα πολυάριθμα βραβεία που έχει κερδίσει, μεταξύ των οποίων και ο πολυπόθητος τίτλος του Van Of The Year in 2019. Το Partner Van ηγείται της ευρωπαϊκής αγοράς από την κυκλοφορία του το 2018 στην κατηγορία F1 (Vans) με σταθερή αύξηση του μεριδίου αγοράς και είναι πλέον διαθέσιμο και με 100% ηλεκτρικό κινητήρα.

Το νέο e-Partner διαθέτει:

• Αυτονομία πάνω από 275 χλμ., σύμφωνα με τον κύκλο WLTP

• 2 μήκη αμαξώματος.

• Ικανότητα ρυμούλκησης πάνω από 750 κιλά.

• Ικανότητα διαχείρισης φορτίου 800 κιλών.

• Ωφέλιμο φορτίο 4,4m³, ακριβώς το ίδιο με την έκδοση βενζίνης.

Βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 (Efficient Modular Platform) και διαθέτει έναν 100% ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ 100 kW (136 ίπποι) και μέγιστη ροπή 26,4 χλγμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v