Η καινοτομική τεχνολογία των κινητήρων πετρελαίου της Peugeot

Τα μοντέλα της γαλλικής μάρκας χρησιμοποιούν την τεχνολογία AdBlue, μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του αζώτου.
Η καινοτομική τεχνολογία των κινητήρων πετρελαίου της Peugeot

Από τον Σεπτέμβριο του 2015, όλα τα αυτοκίνητα diesel της Peugeot που ταξινομούνται στα κράτη μέλη της ΕΕ, τηρούν τα πρότυπα εκπομπών Euro 6. Σκοπός των προτύπων εκπομπών Euro 6 είναι να καταστήσουν τα diesel αυτοκίνητα πιο καθαρά.

Σήμερα, παράγονται οχήματα Peugeot με την εξέλιξη προτύπων εκπομπών Euro 6.3 με χρήση της τεχνολογίας AdBlue.

Μείωση οξειδίου του αζώτου

Το AdBlue έχει ως στόχο να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου (NOx) που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον και έτσι να πληρούν τα αυστηρά όρια εκπομπών που καθορίζονται από τα ευρωπαϊκά πρότυπα, για τον έλεγχο των εκπομπών νέων οχημάτων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το υδατικό διάλυμα AdBlue είναι ένα υγρό διάλυμα που αποτελείται από 67,5% απιονισμένο νερό και 32,5% ουρία υψηλής καθαρότητας.

Το AdBlue σε συνδυασμό με την τεχνολογία επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής, μετατρέπει το 98% των οξειδίων του αζώτου, σε αβλαβές άζωτο και υδρατμούς. Ψεκάζεται στο σωλήνα της εξάτμισης, που βρίσκεται πριν από τον επιλεκτικό καταλύτη SCR και μετά τον κινητήρα.

Όταν θερμανθεί μέσα στο σωλήνα της εξάτμισης, το AdBlue αποσυντίθεται σε αμμωνία (ΝΗ3) και διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Όταν τα οξείδια του αζώτου NOx αντιδράσουν με την αμμωνία μέσα στον καταλύτη, τα επιβλαβή οξείδια του αζώτου, NOx μετατρέπονται σε αβλαβές άζωτο (Ν2) και νερό (H2O).



Ειδικό φίλτρο

Η διάταξη του συστήματος, περιλαμβάνει την ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης και ψεκαστήρα AdBlue πάνω στην σωλήνα της εξάτμισης και το ειδικό φίλτρο καταλυτικής μείωσης του αζώτου.

Έτσι επιτυγχάνεται η πλήρης απαλλαγή των κινητήρων Diesel της Peugeot από τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου, καθιστώντας τους, τους καθαρότερους κινητήρες diesel στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Συγχρόνως οι χαμηλές καταναλώσεις καυσίμου diesel, εξασφαλίζουν τις χαμηλότερες εκπομπές CO (μονοξειδίου του άνθρακα), προσφέροντας επιπρόσθετη αντιρρυπαντική προστασία στο περιβάλλον.

H Peugeot διαθέτει εκδόσεις πετρελαίου σε όλη σχεδόν την γκάμα των μοντέλων της περιλαμβανομένων των 208, 2008, 3008, 5008, 508, Traveller και Rifter. Εξυπακούεται πως και το ολοκαίνουργιο 308 θα διατίθεται με τους κινητήρες BlueHDi της Peugeot.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v