Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το δημοφιλές Ford Kuga PHEV

Ανακαλύψτε το νέο Kuga Plug-in Hybrid, το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις PHEV μοντέλο στην Ευρώπη.
Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το δημοφιλές Ford Kuga PHEV

Οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων εκτινάσσονται σε όλη την Ευρώπη καθώς όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν πώς να διαχειριστούν τις οδηγικές ανάγκες τους άνετα και οικονομικά – κυρίως μέσω οικιακής φόρτισης. Μοντέλα με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελούν το 8,4% των ευρωπαϊκών πωλήσεων καινούργιων οχημάτων κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου φέτος, επίδοση αυξημένη άνω του 255% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι.

Το Ford Kuga Plug-In Hybrid ήταν το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις PHEV ανεξαρτήτως κατηγορίας σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2021,1 με τους πελάτες να αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία των 56 χλμ. που προσφέρει το αυτοκίνητο, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, όπως δείχνουν νέα στοιχεία.

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το δημοφιλές Ford Kuga PHEV:

-        Εξηλεκτρισμένο.

-        Μέση κατανάλωση από 1.2 λίτρα/100χλμ.

-        Έως 64 χλμ. ηλεκτρική αυτονομία, οδήγηση με μηδενικούς ρύπους.

-        Απαλλαγή ετήσιου εταιρικού φόρου.

-        Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

-        Ελεύθερη είσοδο στον δακτύλιο.

-        Χώρος αποσκευών 706 λίτρα, ο μεγαλύτερος στην κατηγορία του.

-        Συνδεσιμότητα (FordPass).

-        Πλούσιος βασικός εξοπλισμός (ψηφιακός πίνακας οργάνων 12.3’’, Sync 3 με 8’’ οθόνη αφής και Navigation, Embedded Modem, κάμερα μπροστά και πίσω, Collision Mitigation, Active Park Assist, Bliss).

-        Euro NCAP - 5 stars.

Οι οδηγοί του νέου Kuga Plug-in Hybrid, του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις PHEV μοντέλου στην Ευρώπη, κάλυψαν σχεδόν τα μισά τους χιλιόμετρα καταναλώνοντας ηλεκτρική ενέργεια.

Νεότερα στοιχεία πωλήσεων δείχνουν ότι το Ford Kuga Plug-In Hybrid ήταν το δημοφιλέστερο PHEV μοντέλο στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς.Οι οδηγοί του Kuga Plug-In Hybrid κάλυψαν φέτος το 49% της συνολικής διανυθείσας απόστασης κάνοντας χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας που αποθηκεύονταν στην επαναφορτιζόμενη από εξωτερική πηγή μπαταρία του, ανεβάζοντας έτσι τη δυνητική οικονομία καυσίμου στα 800 ευρώ το χρόνο.

Μηδενικοί ρύποι

Η Ford ανακοίνωσε φέτος ότι μέχρι τα μέσα του 2026, το 100% της γκάμας των επιβατικών της οχημάτων στην Ευρώπη θα έχει τη δυνατότητα να κινείται με μηδενικούς ρύπους - πλήρως ηλεκτρικά ή PHEV – με τη μετάβαση στην αμιγή ηλεκτροκίνηση να πραγματοποιείται το 2030.

Το Ford Kuga Plug-In Hybrid ήταν το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις PHEV ανεξαρτήτως κατηγορίας σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2021,1 με τους πελάτες να αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία των 56 km που προσφέρει το αυτοκίνητο, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, όπως δείχνουν νέα στοιχεία.

Το Kuga Plug-In Hybrid κατέγραψε περισσότερες πωλήσεις τον Ιούνιο από οποιονδήποτε προηγούμενο μήνα – πάνω από 6.300 οχήματα – και τώρα υπερβαίνει σε πωλήσεις όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις τη οικογένειας Kuga συνολικά. Τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, η Ford πούλησε σχεδόν 16.000 Kuga Plug-In Hybrid, ξεπερνώντας για την ίδια χρονική περίοδο τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του κατά ένα τρίτο και πλέον.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πελάτες μας αγοράζουν υβριδικά οχήματα για να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης και σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα οι κάτοχοι του Kuga Plug-In Hybrid επιδιώκουν να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους σε EV mode όσο περισσότερο γίνεται» δήλωσε ο Roelant de Waard, general manager, Passenger Vehicles, Ford Ευρώπης. «Έχουμε δεσμευτεί σε ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον για τη Ford, και το γεγονός ότι το Kuga είναι το Νο1 σε πωλήσεις PHEV αποδεικνύει ότι οι πελάτες μας θέλουν να μας ακολουθήσουν σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι.»Ολονύκτια φόρτιση

Οι πελάτες αξιοποιούν την ολονύκτια φόρτιση και τα οικονομικότερα νυχτερινά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για μείωση του λειτουργικού κόστους. Το 35% των φορτίσεων πραγματοποιήθηκε τις νυχτερινές ώρες, με χρόνο σύνδεσης 12 ωρών ή περισσότερο – διπλάσιο δηλαδή από τις 6 ώρες που απαιτούνται για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας από μία συμβατική παροχή 230-volt. Συνολικά, το 45% όλων των φορτίσεων πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που δείχνει ότι οι συνήθειες φόρτισης των πελατών είναι παρόμοιες με αυτές της φόρτισης των smartphone ή των tablet τους.

Η γκάμα εξηλεκτρισμένων επιβατικών οχημάτων περιλαμβάνει επίσης ήπιες υβριδικές και πλήρως υβριδικές εκδόσεις για το Kuga, καθώς και full-hybrid συστήματα κίνησης για τα Mondeo Hybrid, S MAX Hybrid και Galaxy Hybrid. Διαθέσιμο είναι και το Explorer Plug-In Hybrid, καθώς και ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης για τα μοντέλα Puma, Fiesta και Focus EcoBoost Hybrid.

Κατανάλωση από 1,4 λίτρα/100 χλμ.

Χρησιμοποιώντας έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5 που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 56 χλμ. (WLTP), κατανάλωση από 1,4 λίτρα/100 χλμ., βάσει του ίδιου πρωτοκόλλου και εκπομπές CO2 από 32 g/km. Το όχημα μπορεί να φορτίζεται από εξωτερική παροχή μέσω μια τοποθετημένης στο πλάι θύρας φόρτισης στο αριστερό εμπρός φτερό.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πώς και πότε να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προγράμματα EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge modes. Πέραν της φόρτισης από εξωτερική παροχή, το Kuga Plug-In Hybrid μπορεί εν κινήσει να συμπληρώνει αυτόματα ενέργεια, μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής φόρτισης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v