Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Subaru

Το νέο Solterra είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας, το οποίο κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Toyota.
Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Subaru

Η Subaru παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία (BEV) Solterra.

Αναπτύσσοντας το Solterra, η ιαπωνική μάρκα έβαλε στόχο να ξεπεράσει τις προσδοκίες των καταναλωτών αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να καταστήσει το νέο μοντέλο της ένα πρακτικό όχημα.

Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των μελλοντικών BEV της μακράς και ανήκει στη κατηγορία των SUV, όπου η φίρμα έχει μεγάλη τεχνογνωσία.

Γεμίζοντάς το με νέες αξίες που μπορεί να προσφέρει ένα BEV και την αξία της «απόλαυσης και ηρεμίας» που έχει καλλιεργήσει η Subaru εδώ και πολλά χρόνια, το Solterra έχει κατασκευαστεί ως αυθεντικό SUV με φιλικό προς το περιβάλλον τεχνολογικό υπόβαθρο.

Η διαμορφωμένη εξάγωνη μάσκα εκφράζει την νέα ταυτότητα της μάρκας.

Νέα πλατφόρμα

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που καλλιεργήθηκε με την βοήθεια της Παγκόσμιας Πλατφόρμας Subaru,  η εταιρεία ανέπτυξε από κοινού την Παγκόσμια Πλατφόρμα e-Subaru μαζί με την Toyota. Αυτή η πλατφόρμα είναι αποκλειστική για τα BEV.

Η παγκόσμια πλατφόρμα e-Subaru συμβάλει καθοριστικά στην  οδηγική εμπειρία, την σταθερότητα και τους χειρισμούς που ανταποκρίνονται στη τάση για γραμμική απόδοση, στην υψηλή αντοχή και μεγάλη ακαμψία, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Οι συστοιχίες των μπαταριών υψηλής χωρητικότητας τοποθετήθηκαν κάτω από το δάπεδο όπως συμβαίνει σε όλα τα BEV. Οι μπαταρίες είναι μέρος της δομής και συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου για όσο το δυνατόν πιο χαμηλό κέντρο βάρους.



Δυο κινητήρες

Στο Subaru Solterra υιοθετήθηκε ένα νέο σύστημα που κινεί τους μπροστινούς και πίσω τροχούς με ξεχωριστούς κινητήρες. Η ιαπωνική μακρά εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία στην τεχνολογία AWD που ελέγχει με ακρίβεια τους τέσσερις τροχούς, εξέλιξε το σύστημα κίνησης του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της.

Ανακοινώθηκε ότι εξασφάλισε την άμεση απόκριση των ηλεκτροκινητήρων και την κατάλληλη κατανομή της ενέργειας  μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα.

Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα SUV Subaru, το Solterra διαθέτει  σύστημα ελέγχου X-MODE AWD που ενισχύει την ασφάλεια σε ανώμαλους δρόμους. Η προσθήκη της νέας λειτουργίας Grip Control, επιτρέπει στο όχημα να κινείται σε διαδρομές με έντονες κλίσεις.

Εξελίσσοντας το σχήμα, τα τμήματα του αμαξώματος και βελτιστοποιώντας την αντοχή των υλικών, το Solterra επιτυγχάνει ταυτόχρονα μείωση βάρους και ανώτερη ασφάλεια σύγκρουσης.

Ασφάλεια

Σε περίπτωση σύγκρουσης, η δομή μεταφέρει την ενέργεια σε πολλαπλά τμήματα, όπου απορροφάται αποτελεσματικά, μειώνοντας τις συνέπειες για τους επιβάτες. Προστατεύει όχι μόνο τους επιβάτες του οχήματος, αλλά και τον εξοπλισμό υψηλής τάσης.

Η Solterra είναι ένα μοντέλο που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη Subaru, την εταιρεία που στοχεύει στην «παροχή ευτυχίας σε όλους», για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής και να συνεχίσει να προσφέρει χαμόγελα στο μέλλον.

Το όχημα αναπτύχθηκε από κοινού με την Toyota , καθώς οι εταιρίες συνήψαν μια νέα επιχειρηματική και κεφαλαιουχική συμμαχία τον Σεπτέμβριο του 2019. 

Το λανσάρισμα του Subaru Solterra θα ξεκινήσει από τα μέσα του 2022 σε αγορές που περιλαμβάνουν την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ευρώπη και την Κίνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v