Η Citroen συμβάλει στη πράσινη ανάπτυξη της Χάλκης

Ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroen, προχώρησαν στον εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων των δημόσιων φορέων στη Χάλκη.
Η Citroen συμβάλει στη πράσινη ανάπτυξη της Χάλκης
Το νησί της Χάλκης είναι το πρώτο Gr-eco Island που έχει το ρόλο του “Πρότυπου” για την αειφόρο ανάπτυξη, την τεχνολογική πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων, καθώς αποτελεί πλέον την πρώτη κλίμακα εφαρμογών, για λύσεις που θα μας οδηγήσουν στο μέλλον. Η Χάλκη, θα αποτελέσει το πρώτο ενεργειακά απολιγνιτοποιημένο νησί και θα καλύπτει το σύνολο των μεταφορικών της αναγκών χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική βιώσιμη μετακίνηση.

Ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroen, στο νησί της Χάλκης προχώρησε στον εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων των δημόσιων φορέων, δωρίζοντας νέα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικού αποτυπώματος προς αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων οχημάτων, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τους. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός πως ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroen έχουν δεσμευθεί να προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις της Χάλκης να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα σε ειδικές τιμές. Η μετάβαση στην πράσινη και έξυπνη κινητικότητα θα υποστηριχθεί επιπρόσθετα με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Tα πρώτα οχήματα της Citroen που προσφέρει ως δωρεά ο Όμιλος Συγγελίδη για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, είναι ηλεκτρικά επιβατικά όσο και επαγγελματικά οχήματα και πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα: ΑΜΙ, ë-C4 C-Cross, ë-SpaceTourer και ë-Jumpy, ικανοποιώντας τις ανάγκες των αντίστοιχων φορέων.

Με αυτή τη δωρεά, το τρέχον σύστημα μεταφορών του Δήμου εκσυγχρονίζεται, και ενσωματώνει πλέον έναν νέο τεχνολογικό και πράσινο τρόπο μετακίνησης, στην υπηρεσία της άνεσης και της ευελιξίας στη χρήση: τη μετακίνηση σε «ë-Comfort class».

Παράλληλα, τα Σώματα Ασφαλείας στη Χάλκη πλέον έχουν στην διάθεσή τους μεταφορικά μέσα για την κάλυψη των αναγκών τους. Μάλιστα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, έξυπνα και εξαιρετικά ευέλικτα. Πρόκειται για τα νέα ΑΜΙ - την επαναστατική λύση της Citroen για την βιώσιμη αστική μετακίνηση - που παραδόθηκαν στην Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα σε παγκόσμια πρώτη αποκλειστικότητα! Στη Χάλκη βρίσκονται τα μοναδικά Citroen AMI στον κόσμο που φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως ορίζεται από τα Σώματα Ασφαλείας.

Με τη χρήση οικονομικής, πράσινης ενέργειας για τις μετακινήσεις και τις ευρύτερες δραστηριότητες του νησιού, η Χάλκη αναδεικνύεται σε διεθνές πρότυπο που θα επιτελέσει ρόλο “οδηγού” για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση, στη βιώσιμη μετακίνηση και την πλήρη απανθρακοποίηση των Ελληνικών νησιών.

“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη συμβολή του Ομίλου Συγγελίδη και της Citroen στο σημαντικό εγχείρημα που λαμβάνει χώρα στο νησί της Χάλκης. Σε αρμονία με τους στόχους μείωσης του κλιματικού αποτυπώματος που τίθενται στο πλαίσιο της Δράσης “Χάλκη Πράσινο - Έξυπνο Νησί”, συντασσόμαστε αποφασιστικά με την ευαισθησία που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση, η γαλλική πρεσβεία και η γαλλική επιχειρηματική κοινότητα και αναλαμβάνουμε την προώθηση της ηλεκτρικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων. Έχοντας την εξέλιξη της κοινωνίας πάντα στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας, ακολουθώντας τη στρατηγική της Μάρκας “Electric for All”,  συμμετέχουμε στο πρωτοποριακό έργο για τη μετατροπή της Χάλκης σε πρότυπο νησί αυτονομίας και βιώσιμης μετακίνησης, με στόχο μια ολοκληρωμένη “πράσινη μετατροπή” που έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού. Στον Όμιλο Συγγελίδη και στη Citroen δεν μένουμε στα λόγια, προχωρούμε σε πράξεις, εκδημοκρατίζουμε την ηλεκτροκίνηση και οδηγούμε το μέλλον από τη Χάλκη!” Πολυχρόνης Συγγελίδης, Managing Director, Όμιλος Συγγελίδη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v