Με αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή το νέο Toyota Aygo X

Το Aygo X έρχεται στην αγορά το 2022 με μια σειρά αλλαγών που παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον.
Με αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή το νέο Toyota Aygo X

Η Toyota, παρουσίασε το νέο μοντέλο Aygo X, ένα αυτοκίνητο πόλης που υπόσχεται άνεση, οικονομία και αξιοπιστία.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Toyota Aygo X: Νέο compact crossover, μοναδικό στην κατηγορία A, εμπνευσμένο από τη σύγχρονη αστική ζωή. Χρωματική φιλοσοφία εμπνευσμένη από μπαχαρικά και ξεχωριστή σχεδίαση που προσδίδει μία νέα διάσταση στο χαρακτήρα του Aygo. Συμπαγές αλλά ευρύχωρο και εξαιρετικά ευέλικτο όπως αρμόζει σε ένα μοντέλο της κατηγορίας Α. Οδηγική αυτοπεποίθηση και βελτιωμένη ορατότητα σε ένα crossover με υψηλή θέση οδήγησης. Έμφαση στο συναίσθημα με την πρώτη στην κατηγορία αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή. Παρά την πληθώρα τεχνολογιών, παραμένει λιτό και οικονομικό.

Είναι ένα crossover μοναδικό στη κατηγορία A, που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των ευρωπαίων οδηγών, κατοίκων αστικών κέντρων ή προαστίων.

Θέλοντας να αναδείξει το νέο Aygo X ως την καλύτερη πρόταση στην κατηγορία, η μάρκα διεξήγαγε προσεκτική έρευνα σχετικά με τις απαιτήσεις της αστικής οδήγησης σε όλη την Ευρώπη, ακούγοντας προσεκτικά τις επιθυμίες των πελατών για ένα κομψό, συμπαγές και γεμάτο αυτοπεποίθηση αυτοκίνητο.

Το αποτέλεσμα είναι το νεότερο compact μοντέλο στην προϊοντική οικογένεια της Toyota, που βασίζεται στην επιτυχημένη πλατφόρμα GA-B της αρχιτεκτονικής Toyota Global New Architecture (TNGA), η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το νέο Yaris—το τρέχον Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 στην Ευρώπη—και πιο πρόσφατα στο Yaris Cross.

Από το 2005 που το Aygo κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά, όχι μόνον είναι το πιο προσιτό αυτοκίνητο της Toyota στην Ευρώπη, αλλά έχει ενθουσιάσει τους πελάτες με το νεανικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα του. Οι αρετές αυτές έχουν προσελκύσει πολλούς νέους και μοντέρνους ευρωπαίους αγοραστές.

Περισσότερο από ποτέ, οι νέοι πελάτες απαιτούν κομψότητα, μοναδικότητα και την ευκαιρία να εκφράσουν το προσωπικό τους στυλ. Έχοντας σαν μαγιά το Aygo, το style icon της κατηγορίας A, οι σχεδιαστές του ED² θέλησαν να σχεδιάσουν ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο ειδικά γι’ αυτούς.

Η νέα σφηνοειδής οροφή επιτείνει την αίσθηση δυναμισμού πετυχαίνοντας μία πιο σπορ εικόνα. Μπροστά, φώτα υψηλής τεχνολογίας αγκαλιάζουν το πάνω τμήμα του καπό δημιουργώντας ένα σήμα φτερού, ενώ λίγο πιο κάτω η μεγάλη μάσκα, τα φώτα ομίχλης και η ποδιά βασίζονται στο θέμα ‘double trapezoid’ που αποτελεί μέρος της ταυτότητας του Aygo, προσδίδοντας την εικόνα ενός οχήματος ‘έτοιμου για οπουδήποτε’.



Η νέα χρωματική φιλοσοφία είναι εμπνευσμένη από μπαχαρικά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας μοναδικής σειράς χρωμάτων για το Aygo X, με το καθένα να αποτυπώνει την αύρα και τις διαφορετικές προσωπικότητες του αυτοκινήτου:

Cardamom (Κάρδαμο) δημιουργεί μία αίσθηση στυλ και κομψότητας, προσφέροντας μία φινετσάτη και διακριτική αισθητική την απαλή πράσινη χροιά.

Chilli (Τσίλι) ένα φλογερό και premium χρώμα που προσελκύει την προσοχή των περαστικών με μία βαθιά και ζεστή αντανάκλαση λόγω των μικροσκοπικών μπλε μεταλλικών νιφάδων που εμπεριέχονται στην κόκκινη βαφή.

Ginger (Τζίντζερ) ένα σοφιστικέ και διαχρονικό μπεζ που ενσαρκώνει το πνεύμα της περιπέτειας και υποδηλώνει μία ζεστή σύνθετη προσωπικότητα.

Juniper (Άρκευθος) νεανικό με μία αρρενωπή πινελιά, ένα μπλε που δημιουργήθηκε ειδικά για το μοντέλο για να του προσφέρει την cool αίσθηση του πάγου προσθέτοντας διακριτικές κόκκινες νότες.



Το καθένα από αυτά τα δυναμικά χρώματα μπαχαρικών δημιουργεί αντίθεση με τη δίχρωμη μαύρη οροφή και το πίσω τμήμα που καθιστά το Aygo X ξεχωριστό και άμεσα αναγνωρίσιμο.

Tο θέμα των μπαχαρικών δεν μένει απλά στην επιφάνεια. Ξεχωριστά στοιχεία του εσωτερικού συνδυάζονται με τα εξωτερικά χρώματα προσδίδοντας μία μοναδική προσωπικότητα στο cockpit, συμπεριλαμβανομένου του πίνακα οργάνων και της κεντρικής κονσόλας. Μία πιο προσεκτική παρατήρηση των καθισμάτων θα αποκαλύψει το σύμβολο “X” ραμμένο διακριτικά στο ύφασμα. Το όνομα Aygo X αποτελεί διακριτικό στοιχείο και των τολμηρών προβολέων διαμορφώνοντας μία ισχυρή και γεμάτη συνοχή ταυτότητα.

Με μήκος 3.7 μ. είναι 235 χιλ. μακρύτερο από τον προκάτοχό του, αν και το μεταξόνιο είναι αυξημένο κατά 90 χιλ.. Ο εμπρός πρόβολος είναι 72 χιλ. μικρότερος από του Yaris, ενώ η μέγιστη διάσταση των τροχών έχει αυξηθεί στις 18”.

Σχεδιασμένο για τους πιο στενούς δρόμους της πόλης, το Aygo X έχει εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής με ακτίνα μόλις 4,7 μ., που αποτελεί έναν από τους μικρότερους στην κατηγορία.

Το συνολικό πλάτος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 125 χιλ., φτάνοντας τώρα στα 1.740 χιλ. συγκριτικά με του Aygo. Ως αποτέλεσμα, τα εμπρός καθίσματα απέχουν κατά +20 χιλ., αυξάνοντας το χώρο για τους ώμους κατά 45 χιλ. Ο χώρος αποσκευών είναι επίσης κορυφαίος στην κατηγορία διαθέτοντας 125 χιλ. μεγαλύτερο μήκος και έξυπνη σχεδίαση πίσω από τα πίσω καθίσματα, με αποτέλεσμα την αύξηση της χωρητικότητάς του πάνω από 60 λίτρα, στα 231 λίτρα, συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά.

Επιπλέον, η σχεδίαση της οροφής Pagoda διατηρεί τις συμπαγείς συνολικές διαστάσεις της  προσφέροντας μία άνετη, ευρύχωρη καμπίνα για τον οδηγό και τους επιβάτες. Το ύψος του οχήματος έχει αυξηθεί κατά 50 χιλ. στα 1.510 χιλ..

Το ‘όριο είναι ο ουρανός’ στο Aygo X με την προαιρετική αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, για πρώτη φορά σε crossover της κατηγορίας A. Η νέα υφασμάτινη οροφή είναι σχεδιασμένη για να μεγιστοποιεί την εμπειρία του οδηγού με το άνοιγμα να έχει αυξηθεί κατά 40 χιλ. και με γωνία θέασης αυξημένη κατά 20%.

Κάνοντας χρήση υλικών υψηλής ποιότητας που συνήθως συναντάμε σε πολυτελή μοντέλα, η  υφασμάτινη οροφή προσφέρει βελτιωμένη προστασία από τον νερό και τη σκόνη.  Η νέα δομή του εκτροπέα αέρα βελτιώνει επίσης την αντοχή και τη στιβαρότητα για πρόσθετη ξεγνοιασιά.

Κινητήρας 1.0, 72 ίππων. Αναμένεται στις αρχές του 2022.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v