Καθοριστικός ο ρόλος του Ηνωμένου Βασιλείου στον εξηλεκτρισμό της Ford

Η Ford δεν ξεχνά την αγάπη που έχουν οι Βρετανοί για τα μοντέλα της και την αυτοκινητιστική κουλτούρα των Βρετανών.
Καθοριστικός ο ρόλος του Ηνωμένου Βασιλείου στον εξηλεκτρισμό της Ford

Την στιγμή που η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το πιο σημαντικό πεδίο δράσης για την αυτοκινητοβιομηχανία, η οδηγοκεντρική μάρκα που σαρώνει τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, πήρε την μεγάλη απόφαση.

Η Ford επενδύει 272 εκατ. ευρώ για το μετασχηματισμό του εργοστασίου του Halewood στο Ην. Βασίλειο με σκοπό την κατασκευή των πρώτων εξαρτημάτων της στην Ευρώπη για ηλεκτρικά οχήματα. Είναι το πρώτο εργοστάσιο της μάρκας στην Ευρώπη που αναλαμβάνει την κατασκευή εξαρτημάτων κατάλληλων για τα αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το εργοστάσιο παραγωγής συστημάτων μετάδοσης της Ford στο Halewood μετασχηματίζεται για την κατασκευή ηλεκτρικών μονάδων κίνησης που προορίζονται για τα μελλοντικά, αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα της Ford στην Ευρώπη. H παραγωγή να ξεκινά το 2024.

Η επένδυση ενισχύει τη δέσμευση της Ford σύμφωνα με την οποία το 100% των επιβατικών οχημάτων της θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και τα δύο τρία των πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων της θα αποτελούνται από αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα μέχρι το 2030.

Η ετήσια δυναμικότητα του εργοστασίου προγραμματίζεται να είναι γύρω στις 250.000 μονάδες. Η επένδυση – η οποία έχει και περιλαμβάνει την υποστήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης μέσω του Automotive Transformation Fund – θα βοηθήσει στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας της Ford στο Halewood.

Η Ford είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της Μ. Βρετανίας, εξάγοντας κινητήρες και κιβώτια από τις εγκαταστάσεις της σε περισσότερες από 15 χώρες σε 6 ηπείρους, με τις διεθνείς πωλήσεις να αποφέρουν περίπου  2,96 δισεκατομμύρια ευρώ.



Πλήρης εξηλεκτρισμός της Ford στην Ευρώπη

Η νέα είδηση έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από σημαντικές φετινές ανακοινώσεις της Ford Ευρώπης με θέμα τον εξηλεκτρισμό.

Στην αιχμή του δόρατος για τη μετάβαση της Ford σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον βρίσκεται μία νέα επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης συναρμολόγησης οχημάτων στην Κολωνία (Γερμανία), ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής στην Ευρώπη και έδρα της Ford Ευρώπης.

Η επένδυση θα μετασχηματίσει τις τρέχουσες δραστηριότητες συναρμολόγησης οχημάτων στο  Ford Cologne Electrification Center για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, της πρώτης εγκατάστασης του είδους της Ford στην Ευρώπη. Το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό όχημα μεγάλου όγκου που θα κατασκευάσει η Ford στην Ευρώπη θα βγει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστάσιου της Κολωνίας το 2023.

Η Ford επίσης ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι εκτός από την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού E-Transit από το 2022, η Ford Otosan – η κοινοπραξία της Ford στην Τουρκία – θα κατασκευάζει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της επόμενης γενιάς του Transit Custom από το 2023 στο εργοστάσιό της στο Kocaeli. Ένα νέο, ελαφρύ επαγγελματικό όχημα που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή από τη μονάδα συναρμολόγησης οχημάτων της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, θα συμπεριλάβει επίσης μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση από το 2024.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v