Volvo Car Group: Διαφοροποιημένος και σύγχρονος όμιλος

Ο όμιλος έχει βάλει στόχο τα επόμενα χρόνια να πετύχει μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας, παραμένοντας ψηλά στην κούρσα του ανταγωνισμού.
Volvo Car Group: Διαφοροποιημένος και σύγχρονος όμιλος

Τα επόμενα χρόνια το Volvo Car Group, έχει στόχο να αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις του για να μειωθούν οι επιπτώσεις από την διαταραχή που βρίσκεται σε εξέλιξη στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ενώνοντας τις δυνάμεις του με άλλες εταιρείες και επεκτείνοντας τις συνεργασίες με τις αδελφές μάρκες, θα προσπαθήσει να επιτύχει μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας για να παραμείνει ένας ανταγωνιστικός όμιλος αυτοκινήτων, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ομίλου.

Αυτές οι φιλοδοξίες συγκεντρώνονται στο Volvo Car Group , το οποίο περιλαμβάνει την Volvo Cars και συναφείς επιχειρήσεις για να σχηματισθεί μια διαφοροποιημένη, σύγχρονη εταιρεία αυτοκινήτων.

Ο πυρήνας του ομίλου αυτοκινήτων Volvo είναι η Volvo Cars, μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες premium αυτοκινήτων στον κόσμο και ηγέτης στην ασφάλεια των αυτοκινήτων, την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη κίνηση. Η Polestar, η μάρκα αυτοκινήτων ηλεκτρικών επιδόσεων που δημιουργήθηκε το 2017 και στην οποία κατέχει το 50 % των μετοχών, λειτουργεί ως εργαστήριο καινοτομίας για την τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων, τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τις νέες μορφές ιδιοκτησίας.



Κατέχει επίσης το 30 % των μετοχών της Lynk & Co, μιας νέας μάρκας αυτοκινήτων που δημιουργήθηκε από την Geely το 2016. Η κοινή χρήση τεχνολογίας μεταξύ της Lynk & Co και της Volvo, καθώς και η κοινή παραγωγή, δημιουργούν οικονομίες κλίμακας.

Η επιχείρηση Care by Volvo της επιτρέπει να αναπτύξει το συνδρομητικό της μοντέλο, να δημιουργήσει νέες και επαναλαμβανόμενες πηγές εσόδων και να δημιουργήσει άμεσες επαφές με τους καταναλωτές. Η μάρκα Mobility M είναι μια νέα επιχείρηση κοινής χρήσης αυτοκινήτων, η οποία παρέχει επίσης σημαντικές πληροφορίες για την πρόβλεψη της προσφοράς και της ζήτησης και τον τρόπο άμεσης διαχείρισης ενός μεγάλου στόλου αυτοκινήτων.

Πέρα από αυτές τις απευθείας καταναλωτικές επιχειρήσεις, το Volvo Car Group περιλαμβάνει επίσης μια σημαντική στρατηγική επένδυση. Η Zenseact δημιουργήθηκε πρόσφατα ως μια νέα οντότητα που ανήκει εξ ολοκλήρου στη Volvo Cars, μετά τη διάσπαση της κοινοπραξίας της Volvo Cars με τη Veoneer. Η Zenseact αναπτύσσει αυτόνομα συστήματα και συστήματα υποβοήθησης οδηγού για χρήση στη Volvo και σε άλλες σχετικές μάρκες, παρέχοντας επιπλέον έσοδα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v