Ολοκαίνουργιο Mitsubishi Outlander PHEV: Εξελιγμένη τεχνολογία ελέγχου όλων των τροχών

Με μια ακόμη πρωτοπόρα ιδέα από την ομάδα σχεδιαστών της Mitsubishi εφοδιάζεται το ολοκαίνουριο Outlander PHEV.
Ολοκαίνουργιο Mitsubishi Outlander PHEV: Εξελιγμένη τεχνολογία ελέγχου όλων των τροχών

Η Mitsubishi, διαθέτει ζηλευτή τεχνογνωσία και τεχνολογία στη μετάδοση της κίνησης σε όλους του τροχούς. Η φημισμένη ιαπωνική μάρκα κατέκτησε την πρώτη θέση στους πιο δύσκολους αγώνες του κόσμου και στη τροπαιοθήκη της ξεχωρίζουν οι επιτυχίες της στον θρυλικό αγώνα Paris- Dakar.

Τώρα η μάρκα που είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας παρουσιάζει το  ολοκαίνουργιο μοντέλο Outlander PHEV. Πρόκειται για μια πρόταση που υιοθετεί την πιο εξελιγμένη τεχνολογία ελέγχου όλων των τροχών που έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα η φίρμα. Στόχος είναι η ασφαλής και άνετη οδήγηση,

Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) αξιοποιεί μια εξελιγμένη έκδοση του συστήματος Super-All Wheel Control (S-AWC) στο ολοκαίνουργιο crossover SUV Outlander plug-in hybrid (PHEV).

Το νέο ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου δυναμικής του οχήματος S-AWC θα παρέχει ασφαλή και άνετη οδήγηση σε διάφορες καιρικές και οδικές συνθήκες, ανακοίνωσε η μάρκα που έχει φανατικούς οπαδούς και στην χώρα μας.

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο Outlander PHEV χρησιμοποιεί σύστημα τετρακίνησης 4WD που αποτελείται από έναν κινητήρα μπροστά και έναν άλλο πίσω. Εκμεταλλευόμενο τη χαρακτηριστική υψηλή απόκριση των ηλεκτροκινητήρων, και την υψηλή ακρίβεια και ελευθερία στον έλεγχο των εμπρός και πίσω κινητήρων, το σύστημα κατανέμει βέλτιστα την κινητήρια δύναμη μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών ανάλογα με τις συνθήκες δρόμου και οδήγησης.

Ο συνδυασμός αυτού με το S-AWC αυξάνει την ευελιξία του οχήματος στην οδήγηση, στις στροφές και στο φρενάρισμα. Τα συμβατικά μοντέλα χρησιμοποιούν σύστημα ελέγχου πέδησης για τον έλεγχο των δυνάμεων φρένων στον αριστερό και τον δεξιό τροχό μόνο μπροστά, αλλά το εξελιγμένο S-AWC προσθέτει σύστημα ελέγχου πέδησης και στους πίσω τροχούς.

Επιπλέον, μπορούν να επιλεγούν επτά τρόποι οδήγησης ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου και το στυλ οδήγησης. Η κανονική, η βασική λειτουργία, είναι βελτιστοποιημένη για κανονική οδήγηση σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Η λειτουργία Gravel παρέχει ισορροπημένη λειτουργικότητα και ικανότητα χειρισμού δρόμων σε μη ασφαλτοστρωμένους ή βρεγμένους ασφαλτοστρωμένους δρόμους, και η λειτουργία Snow παρέχει σταθερή συμπεριφορά οχημάτων σε χιονισμένους και άλλους ολισθηρούς δρόμους. Επιπλέον, υπάρχει η λειτουργία Power, η οποία προσφέρει ισχυρή επιτάχυνση και η λειτουργία Eco που δίνει προτεραιότητα στην οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον οδήγηση.

Η τεχνολογία ελέγχου τετρακίνησης της Mitsubishi Motors, προσφέρει ενσωματωμένο έλεγχο Active Stability Control (ASC), Anti-lock Braking System (ABS) και Active Yaw Control (AYC), το οποίο ελέγχει τον αριστερό και τον δεξιό τροχό μέσω φρεναρίσματος.

Σχετικά με τη Mitsubishi Motors

Η Mitsubishi Motors Corporation MMC - μέλος της Συμμαχίας με τη Renault και τη Nissan -, είναι μια παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Τόκιο της Ιαπωνίας, η οποία απασχολεί περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους και ένα παγκόσμιο αποτύπωμα με εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη , Ινδονησία, ηπειρωτική Κίνα, Φιλιππίνες, Βιετνάμ και Ρωσία. Η MMC έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα SUV, τα φορτηγά και τα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα plug-in και απευθύνεται σε φιλόδοξους οδηγούς που είναι πρόθυμοι να αμφισβητήσουν τη σύμβαση και να αγκαλιάσουν την καινοτομία.

Από την παραγωγή του πρώτου οχήματος πριν από έναν αιώνα, η MMC ήταν ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση-κυκλοφόρησε το i-MiEV-το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής στον κόσμο το 2009, ακολουθούμενο από το Outlander PHEV-το πρώτο plug-in στον κόσμο υβριδικό ηλεκτρικό SUV το 2013. Η MMC ανακοίνωσε ένα τριετές επιχειρηματικό σχέδιο τον Ιούλιο του 2020 για την εισαγωγή πιο ανταγωνιστικών και πρωτοποριακών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου του Eclipse Cross PHEV (μοντέλο PHEV), του ολοκαίνουργιου Outlander και του ολοκαίνουργιου Triton/L200.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v