ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Toyota βρήκε τσιπάκια και φουλάρει την παραγωγή!

Την εύρεση ποσότητας ημιαγωγών και την αύξηση της παραγωγής ώστε ν καλυφθεί το χαμένο έδαφος, ανακοίνωσε η Toyota.

Η Toyota βρήκε τσιπάκια και φουλάρει την παραγωγή!

Η Toyota Motor Corp, βρήκε λύση σε ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία: την έλλειψη τσιπ που έχει τινάξει στον  αέρα τις παράγωγες και τους προϋπολογισμούς των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Η μεγαλύτερη ιαπωνική μάρκα που διαθέτει την πληρέστερη γκάμα υβριδικών μοντελων στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε ικανό αριθμό ημιαγωγών και πως τον Δεκέμβριο θα ενισχύσει την παραγωγή στα εργοστάσια της. Μάλιστα προβλέπει ότι θα καλύψει περίπου το ένα τρίτο των απολεσθέντων όγκων στη παραγωγή αυτοκινήτων.  

Η COVID-19 επιβράδυνε την εργασία

Η Toyota τον περασμένο μήνα μείωσε τον στόχο παραγωγής της για το οικονομικό έτος μέχρι το τέλος Μαρτίου κατά 300.000 οχήματα σε 9 εκατομμύρια μονάδες, επειδή η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 επιβράδυνε την εργασία σε εργοστάσια ανταλλακτικών στη Μαλαισία και το Βιετνάμ, όπου παράγονται μεγάλες ποσότητες ημιαγωγών. Η μείωση της παραγωγής τσιπ επιδείνωσε την παγκόσμια έλλειψη τσιπ και ανάγκασε την Toyota καθώς και την πλειονότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών να περιορίσουν την παραγωγή.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ζήτησε από τους προμηθευτές να αναπληρώσουν τη χαμένη παραγωγή, ώστε να μπορέσει να κατασκευάσει επιπλέον 97.000 οχήματα μεταξύ Δεκεμβρίου και τέλους Μαρτίου, ενώ εξετάζεται η περίπτωση να προστεθούν επιπλέον βάρδιες το Σαββατοκύριακο για να επιτύχουν τον στόχο της παραγωγής.

Έγκαιρη προετοιμασία

Η Toyota, η οποία είχε αναθεωρήσει την αλυσίδα εφοδιασμού της λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν από τον σεισμό του 2011 που κατέστρεψε τη βορειοανατολική ακτή της Ιαπωνίας, ήταν η τελευταία από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που αναθεώρησαν τα σχέδια παραγωγής αυτοκινήτων λόγω ελλείψεων ανταλλακτικών. Η πανδημία ανάγκασε τα εργοστάσια εξαρτημάτων να κλείσουν, ενώ αύξησε επίσης τη ζήτηση για ημιαγωγούς που χρειάζονταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς οι άνθρωποι που αναγκάζονταν να μείνουν στο σπίτι αγόραζαν tablet και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Με την υπάρχουσα ποσότητα τσιπ, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από την ανάκαμψη της ζήτησης αυτοκινήτων σε βασικές αγορές όπως η Κίνα. Οι πωλήσεις οχημάτων εκεί τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν κατά το ένα πέμπτο σε σχέση με πέρσι, αναφέρει το Reuters.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2