Ολοκαίνουργιο υβριδικό Honda HR-V E: Ευχάριστη οδηγική εμπειρία

Το νέα υβριδικό HR-V της Honda είναι εδώ για να εξασφαλίσει οδηγική απόλαυση και εξαιρετική απόδοση από το ισχυρό σύστημα e: HEV της εταιρίας.
Ολοκαίνουργιο υβριδικό Honda HR-V E: Ευχάριστη οδηγική εμπειρία

Η Honda, η πιο τεχνολογικά εξελιγμένη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, αποκάλυψε σήμερα τη νέα γενιά του HR-V. Το ολοκαίνουργιο, υβριδικό μοντέλο υπόσχεται ευχάριστη οδηγική εμπειρία, εξαιρετική απόδοση από το ισχυρό και αποδοτικό σύστημα μετάδοσης κίνησης e: HEV της Honda -που παρουσιάζεται στάνταρ για πρώτη φορά στην οικογένεια HR-V. Δεν έχουμε λογούς να μην πιστέψουμε την Honda, γιατί γνωρίζουμε την συνέπεια της και κυρίως την παροιμιώδη αξιοπιστία της ιαπωνικής μάρκας.

Κορυφαίος χώρος                      

H επόμενη γενιά του δημοφιλούς συμπαγούς SUV της μάρκας προσφέρει κορυφαίο χώρο, άνεση και χρησιμότητα, καθώς και προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και τεχνολογίας, όλα σε μια τολμηρή και κομψή φόρμα εμπνευσμένη από κουπέ.

Διαθέσιμο στην Ευρώπη από τα τέλη του 2021, το νέο HR-V είναι το τελευταίο μοντέλο στη σειρά της Honda που φορά το σήμα e: HEV (υβριδικό ηλεκτρικό όχημα), μετά το ανανεωμένο CR-V και το νέο Jazz που κυκλοφόρησε το 2020. Επεκτείνει την ηλεκτροκίνητη σειρά της Honda, καθώς η μάρκα προχωρά περαιτέρω προς τον στόχο της να εξηλεκτρίσει όλα τα ευρωπαϊκά μοντέλα της έως το 2022.

Προϊόν υψηλής αξίας

Tο υβριδικό HR-V της επόμενης γενιάς είναι το αποκορύφωμα μιας εκτεταμένης ανασκόπησης των σύγχρονων συμπεριφορών των καταναλωτών. Έχοντας αξιολογήσει πώς ο σημερινός ενεργός, συνδεδεμένος πληθυσμός αναγνωρίζει και επιλέγει προϊόντα υψηλής αξίας, η Honda ανέπτυξε το HR-V όχι μόνο ως ένα ολοκαίνουργιο συμπαγές SUV, αλλά ως καταναλωτικό προϊόν που πρέπει να προσελκύσει μέσω της επιθυμητότητας, της λειτουργικότητας και της χρηστικότητας.

Το ολοκαίνουργιο HR-V διαθέτει σύγχρονο coupe-SUV αμάξωμα που διακρίνεται για την απλότητα του σχεδιασμού του, ενώ το εξαιρετικά ευρύχωρο και ευπροσάρμοστο εσωτερικό του είναι πιο προσανατολισμένο στον χρήστη και άνετο. Αυτός ο συνδυασμός οφείλει πολλά στη συμπαγή ενσωματωμένη τεχνολογία κινητήρων και διάταξη κεντρικού ρεζερβουάρ καυσίμου. Το αποτέλεσμα είναι:  κορυφαίος εσωτερικός χώρος, καθώς και ασυναγώνιστη ευελιξία χάρη στα ευέλικτα Magic Seat που προσφέρουν και τις δύο επιλογές "fold-flat" ή "flip-up" ανάλογα με τον απαιτούμενο χώρο αποσκευών.

Premium αίσθηση SUV

Όπως και το εξωτερικό, το ευρύχωρο εσωτερικό έχει μια στιβαρή, premium αίσθηση SUV, αλλά με μοντέρνα υφάσματα και υλικά με απαλή αφή. Η μοντέρνα, μινιμαλιστική αισθητική δημιουργείται από την οριζόντια σάρωση του πίνακα οργάνων και τις γραμμές και επιφάνειες σε όλη την έκταση. Η αίσθηση της ευελιξίας και του χώρου ενισχύεται από ένα νέο σύστημα διάχυσης αέρα που δημιουργεί μια κουρτίνα καθαρού αέρα δίπλα και πάνω από τους επιβάτες, που ρέει από ανοίγματα σχήματος L, τα οποία βρίσκονται στις πάνω γωνίες του ταμπλό.

Οι διαισθητικές δυνατότητες και εφαρμογές συνδεσιμότητας στο αυτοκίνητο, που εισάγουν ένα νέο επίπεδο τεχνολογίας στο συμπαγές τμήμα SUV της Honda, είναι προσβάσιμες μέσω οθόνης αφής ή μέσω φωνητικής ενεργοποίησης.

Διαθέτοντας την πιο ολοκληρωμένη σουίτα προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας και βοηθημάτων οδήγησης στην κατηγορία του, το Honda HR-V είναι εξοπλισμένο με ενεργές και παθητικές τεχνολογίες ασφαλείας Honda σχεδιασμένες για να κάνουν την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη.

e:Το σύστημα μετάδοσης κίνησης HEV προσφέρει βέλτιστο συνδυασμό απόδοσης και απόδοσης

Εξοπλίζεται στάνταρ με το προηγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης e: HEV της Honda, προσφέροντας στο δημοφιλές compact SUV  το τέλειο μείγμα απόδοσης και απόδοσης.

 Χωρίς να χρειάζεται να συνδέσετε και να φορτίσετε, είναι κατάλληλο για κάθε οδηγική κατάσταση, συνδυάζοντας την απόκριση και την απόδοση ενός ηλεκτρικού οχήματος με τη δυνατότητα χρήσης συμβατικών αυτοκινήτων. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης e: HEV αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες που λειτουργούν παράλληλα με έναν βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων DOHC i-VTEC κύκλου Atkinson, μια μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα πρωτοποριακό κιβώτιο σταθερού ταχυτήτων σε συνδυασμό με μια μονάδα ελέγχου ισχύος.

Το σύστημα επωφελείται από τις εξελίξεις που έγιναν σε πάνω από 20 χρόνια υβριδικής ανάπτυξης στα οδικά αυτοκίνητα Honda και στη Formula 1. Για την περίσταση, η ισχύς του e: HEV αυξάνεται από 109 ίππους που είναι στο Jazz, σε 131 ίππους και 25,6 χλγμ. ροπής.

 

Πιο δυνατή μπαταρία

Το σύστημα e: HEV στο HR-V είναι πιο συμπαγές από ό, τι στο Jazz και έχει υψηλότερο βαθμό πυκνότητας ενέργειας που του επιτρέπει να παράγει μεγαλύτερη ροπή. Ο αριθμός των κυψελών της μπαταρίας έχει αυξηθεί κατά 25%, επιτρέποντας μεγαλύτερη αποθήκευση και εκμετάλλευση ηλεκτρικής ενέργειας, με τη μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU) να έχει πλέον μειωθεί και να ενσωματωθεί στο χώρο του κινητήρα και να ψύχεται με νερό αντί για αέρα ψύχεται, για βελτιωμένη διαχείριση θερμότητας. Η σχέση μετάδοσης μεταξύ του ηλεκτροκινητήρα και των τροχών έχει επίσης μειωθεί, γεγονός που βελτιώνει περαιτέρω τη δυναμική απόδοση του HR-V.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αβίαστο και άνετο ταξίδι, είτε ταξιδεύετε σε αστικές περιοχές είτε ταξιδεύετε με μεγάλη ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομους. Το HR-V παράγει εκπομπές CO 2 από 122 γραμ./χλμ, (WLTP), κατανάλωση καυσίμου 5,4 λίτρα/100χλμ. (WLTP) και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 10,6 δευτερόλεπτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v