Ελαττωματικές μπαταρίες παίρνουν φωτιά

Προβ΄λ;hματα με τις νοτιοκορεάτικες μπαταρίες που χρησιμοποίησε αντιμετωπίζει σε μοντέλα της η General Motors.
Ελαττωματικές μπαταρίες παίρνουν φωτιά

Δυστυχώς, μέχρι να εξελιχθούν οι μπαταρίες που εξοπλίζουν τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα καταγράφονται και πυρκαγιές που καταστρέφουν τα πανάκριβα αυτοκίνητα και θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τους πολίτες.

Η General Motors, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με την συμπεριφορά των μπαταριών που τοποθετεί στο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Bolt. Οι καταγγελίες για ξέσπασμα φωτιάς την ώρα που γινόταν η φόρτιση πληθαίνουν και η αυτοκινητοβιομηχανία υποχρεώνεται να αποζημιώσει τους κάτοχους των ελλαττωματικών αυτοκινήτων.

Μετά από έρευνες και μελέτες, οι εταιρείες μπαταριών της Νότιας Κορέας LG Chem Ltd και LG Electronics Inc, δέχθηκαν να  επωμιστούν το κόστος των ελλαττωματικών μπαταριών που έδωσαν στην General Motors για να εξοπλιστεί το μοντέλο Bolt.

Συνολικά θα πληρώσουν 1,2 δις δολάρια για την ανάκληση ηλεκτρικών οχημάτων Bolt της General Motors, αναλαμβάνοντας  τη μερίδα του λέοντος στο αναμενόμενο κόστος.

Η GM τον Αύγουστο επέκτεινε την ανάκληση, για να αντικαταστήσει τις μπαταρίες LG λόγω κινδύνου πυρκαγιάς, σε περισσότερα από 140.000 αυτοκίνητα, εκτιμώντας το κόστος σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v