Νέο Toyota RAV4 Adventure: Έτοιμο για δράση στο off road

Η νέα έκδοση του δημοφιλούς SUV ενισχύει το πνεύμα του «πάω παντού», με το στιβαρό της στιλ και υβριδικό σύστημα κίνησης.
Νέο Toyota RAV4 Adventure: Έτοιμο για δράση στο off road

Η Toyota ενισχύει την γκάμα του SUV της RAV4 με την προσθήκη της έκδοση ειδικών προδιαγραφών Adventure.

Το στιβαρό στιλ απέκτησε νέα εμφάνιση στο μπροστινό μέρος, εμπρός και πίσω επιφάνειες ολίσθησης, καθώς και νέα δυναμική γκρι απόχρωση οροφής. Το υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με έξυπνη τετρακίνηση (AWD-i) είναι στάνταρ.

Φέρει όλες τις ενημερώσεις της γκάμας του RAV4 για το 2022, συμπεριλαμβανομένων των νέων προβολέων LED και της βελτιωμένης άνεσης στην καμπίνα.

Αυτή η νέα έκδοση θα διευρύνει την προσέγγιση του μοντέλου στην αγορά για άτομα που θέλουν ένα όχημα που ταιριάζει με την αγάπη τους για τη ζωή εκτός δρόμου, διατηρώντας παράλληλα τα οφέλη απόδοσης της υβριδικής ηλεκτρικής τεχνολογίας της Toyota.

Το RAV4 Adventure, καθιστά σαφείς τις προθέσεις του με τον  σχεδιασμό του στο μπροστινό μέρος. Η νέα εμφάνιση, η ολόμαυρη μάσκα έχει μεγαλύτερο οπτικό αντίκτυπο, με το έμβλημα της μάρκας να κατεβαίνει από την κορυφαία άκρη του καπό σε κεντρική θέση σε διπλές οριζόντιες ράβδους που διασχίζουν το κέντρο της μονάδας.



Το αποτέλεσμα ενισχύεται από ευρύτερα τόξα τροχών και νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με ματ γκρι φινίρισμα. Προσφέρεται επίσης με μια μοναδική δίχρωμη επιλογή βαφής, που αποτίει φόρο τιμής στο κλασικό FJ40 της Toyota Land Cruiser.

Στην καμπίνα υπάρχει ένας ειδικός σχεδιασμός ταπετσαρίας για τα καθίσματα, που συνδυάζει λείο, μαύρο συνθετικό δέρμα με  καπιτονέ πλάτη και τμήματα μαξιλαριού, με πορτοκαλί ραφές.

Τροφοδοτείται από την υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία τέταρτης γενιάς της Toyota και είναι στάνταρ εξοπλισμένο με έξυπνη τετρακίνηση, που παρέχεται από έναν επιπλέον συμπαγή ηλεκτρικό κινητήρα στον πίσω άξονα. Ο αποτελεσματικός αλλά ισχυρός υβριδικός κινητήρας, συνδυάζει ηλεκτρικούς κινητήρες και τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων-με μία από τις υψηλότερες θερμικές αποδόσεις στον κόσμο για κινητήρα σειριακής παραγωγής- αποδίδει 222 ίππους. Το AWD-i επιτρέπει επίσης ρυμούλκηση φορτίων έως 1.650 κιλών.

Στην καμπίνα, ξεχωρίζουν, ο νέος φωτισμός LED, η ρύθμιση για το κάθισμα του συνοδηγού, οι φωτισμένοι διακόπτες ελέγχου παραθύρων και οι νέες θύρες USB-C κατάλληλες για φόρτιση τηλεφώνων και συσκευών εν κινήσει.

Οι τελευταίες αλλαγές ενισχύουν τη δυναμική του SUV με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Το 1994, το αρχικό RAV4 δημιούργησε μια νέα αγορά για τα SUV. Έκτοτε έχει κερδίσει πάνω από δύο εκατομμύρια πωλήσεις. Το πνεύμα της καινοτομίας διατηρείται από τη πρώτη γενιά. Σήμερα το RAV4 Hybrid είναι επίσης το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητο SUV.

Οι ευρωπαϊκές παραδόσεις για το νέο Toyota RAV4 Adventure και την ανανεωμένη γκάμα RAV4 θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v