Πόσα δίνουν οι νέοι οδηγοί για το πρώτο τους αυτοκίνητο;

Ποια είναι η πιο δημοφιλής μάρκα στους νέους οδηγούς; Νέα βρετανική έρευνα αποκαλύπτει.
Πόσα δίνουν οι νέοι οδηγοί για το πρώτο τους αυτοκίνητο;

Ξεχάστε τις ημέρες που οι νέοι οδηγοί όταν επέλεγαν το πρώτο τους αυτοκίνητο είχαν στη sort list των προτιμήσεων τους, τα μοντέλα Ford Fiesta, Opel/Vauxhall Corsa και Fiat 500. Τώρα πλέον στρέφονται σε πιο λαμπερά μοντέλα της Audi, της BMW και της Mercedes Benz, ελπίζοντας να τα επιδείξουν στους φίλους τους και να δημιουργήσουν εντύπωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα μιας έρευνας που έγινε στο Ηνωμένο Bασίλειο και δημοσιεύεται στη Daily Mail.

Η πιο δημοφιλής μάρκα για νέους οδηγούς κάτω των 25 ετών τώρα είναι η BMW, ακολουθούμενη από τη Ford, την Audi και στη συνέχεια τη Mercedes, σύμφωνα με τα στοιχεία του More Than.



Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι νέοι οδηγοί ξοδεύουν μεγαλύτερο ποσοστό από το εισόδημά τους για την αγορά του πρώτου τους αυτοκινήτου σε σχέση με το ποσό που διέθεταν για το πρώτο αυτοκίνητο τους, πριν από δύο δεκαετίες.

Αυτό υποδηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν με μια πρώτη επιλογή χαμηλού κυρούς, αλλά αντίθετα προτιμούν ακριβότερους κατασκευαστές.

Το μέσο ποσό που δαπανήθηκε για την αγορά του πρώτου αυτοκίνητου σε αναλογία με τον μισθό αυξήθηκε κατά 44% από το 2000 έως το 2020. Το 2020, ο μέσος όρος του ποσού που ξόδεψαν οι νέοι οδηγοί για να αγοράσουν το πρώτο τους αυτοκίνητο, ανέβηκε στο 38% του ετήσιου εισοδήματός του.

Τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα που αγοράζουν οι νέοι οδηγοί ανάλογα με την ηλικία τους ναι τι;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v