Έγινε και αυτό. Νέο Hyundai i20 N με 204 ίππους!

Το ολοκαίνουριο i20 N έχει τις ρίζες του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και δεν… τσιγκουνεύεται τα άλογα.
Έγινε και αυτό. Νέο Hyundai i20 N με 204 ίππους!

Το νέο Hyundai i20 N, προσφέρει διασκεδαστική οδηγική εμπειρία χάρη στην απόδοση του κινητήρα του και τις τεχνολογικές καινοτομίες του. Προστίθεται στη γκάμα υψηλών επιδόσεων της Hyundai στην Ευρώπη, που αποτελείται από τα i30 N και i30 Fastback N αλλά και το Kona N.

Το ολοκαίνουριο i20 N έχει τις ρίζες του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι εμπνευσμένο από το i20 Coupe WRC, ένα αγωνιστικό που βασίζεται - με εκτεταμένες τροποποιήσεις φυσικά- στη στάνταρ έκδοση του i20 που έχει το ίδιο βάρος με το ελάχιστο που απαιτείται στο FIA World Rally Championship (WRC).



Ο εξωτερικός σχεδιασμός του τονίζει τις υψηλές του επιδόσεις συνδυάζοντας στοιχεία της αγωνιστικής κληρονομιάς της Hyundai στα ράλι με την Sensuous Sportiness, την καινούργια σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας η οποία δημιουργεί μια συναισθηματική έλξη για τους οδηγούς. Προσθέτει αεροδυναμικά λειτουργικές φόρμες στο σπορ και δυναμικό στυλ του βασικού μοντέλου του, του κορυφαίου στην κατηγορία Hyundai i20, όπως μια απόσταση 10 χιλ. από το έδαφος.

Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί ο εμπρός προφυλακτήρας με μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα για τον κινητήρα turbo. Η μεγάλη μάσκα με το λογότυπο Ν διαθέτει ένα μοναδικό μοτίβο εμπνευσμένο από την καρό σημαία των αγώνων, υπογραμμίζοντας την ικανότητα του i20 N στην πίστα. Κάτω από τη μάσκα, ένα σπόιλερ με λεπτομέρειες σε χρώμα Tomato Red ενισχύει περαιτέρω τον σχεδιασμό του μοντέλου που δίνει έμφαση στις επιδόσεις. Το συγκεκριμένο χρώμα χρησιμοποιείται και στα καινούργια μαρσπιέ και στο πίσω μέρος, τονίζοντας το πλάτος του. Εν τω μεταξύ, τα μαρσπιέ ενισχύουν τη σύνδεση μεταξύ του εμπρός και του πίσω μέρους του αυτοκινήτου.

Στο πίσω μέρος, ένα διακριτικό σπόιλερ οροφής εμπνευσμένη από το WRC ενισχύει την κάθετη δύναμη και υπογραμμίζει την αεροδυναμική σχεδίαση του ολοκαίνουργιου i20 N, έτσι ώστε να είναι διασκεδαστικό όταν οδηγείται σε οποιοδήποτε δρόμο και να διατηρεί τη σταθερότητά του ακόμη και στις μεγάλες ταχύτητες. Ένας πίσω προφυλακτήρας με ενσωματωμένο διαχύτη και τριγωνικό πίσω φως ομίχλης παραπέμπουν στο εμβληματικό σχήμα φωτός που υπάρχει στα i30 N και i30 Fastback N. Επιπλέον, μια μεγάλη ειδική εξάτμιση δίνει έμφαση στη μεγάλη απόδοση του κινητήρα.

Εσωτερικός σχεδιασμός                                                                                   

Το εσωτερικό αντιπροσωπεύει έναν χώρο οδήγησης υψηλών επιδόσεων με μια σειρά από προηγμένα και υψηλής τεχνολογίας χαρακτηριστικά ειδικά για το Ν. Σε αυτά περιλαμβάνονται σπορ καθίσματα με ενσωματωμένο προσκέφαλο που είναι ειδικά για το νέο i20 N, καθώς και τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων N μαζί με σπορ μεταλλικά πεντάλ N. Το μαύρο εσωτερικό διαθέτει Performance Blue λεπτομέρειες και μια μαύρη οροφή.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη AVN διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως η LED κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου η οποία μεταβάλλεται ανάλογα με τη θερμοκρασία του λαδιού του κινητήρα και η ένδειξη αλλαγής σχέσης, η οποία δείχνει στον οδηγό την καλύτερη χρονική στιγμή για να αλλάζει ταχύτητες.



Υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας υψηλής απόδοσης

Εφοδιάζεται με ένα turbo κινητήρα 1.6 GDI με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο (6MT). Αυτός ο κινητήρας είναι ο πρώτος μιας νέας γενιάς που εμφανίζεται σε ένα ευρωπαϊκό μοντέλο Hyundai. Προσφέρει μέγιστη ισχύ 204 ίππων και μέγιστη ροπή 275 Nm. Με 1.190 κιλά απόβαρο, όπως και το i20 Coupe WRC, η αναλογία ισχύος/ βάρους είναι μια από τις καλύτερες στην κατηγορία. Το ολοκαίνουργιο i20 N έχει μέγιστη ταχύτητα 230 χλμ./ώρα και μπορεί να καλύψει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα.

Το χειροκίνητο κιβώτιο 6MT έχει βελτιωθεί και ενισχυθεί ειδικά για το ολοκαίνουργιο i20 N για να διαχειρίζεται τις υψηλότερες σ.α.λ., την μεγαλύτερη ροπή και το Launch Control για να προσφέρει στον οδηγό μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.

Μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με το N Corner Carving Differential, ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (m-LSD) για τον ιδανικό έλεγχο της μεταφοράς ισχύος στους μπροστινούς τροχούς.

Τιμές: i20 N 204 ίπποι 6MT 24.990 ευρώ, i20 N Performance Pack 204 6MT 26.490 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v