Ο εθνικός μας αγώνας

Το 2021 σηματοδοτεί την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στον κορυφαίο θεσμό αγώνων Ράλλυ παγκοσμίως, στο επίσημο πρόγραμμα του WRC.
Ο εθνικός μας αγώνας
Το Ράλλυ Ακρόπολις, ο εθνικός μας αγώνας για οκτώ χρόνια δεν συμπεριλαμβανόταν στο επίσημο πρόγραμμα του WRC. Είναι ένας από τους παλαιότερους και κλασικότερους αγώνες αυτοκινήτου στον κόσμο. Με τη μορφή που έγινε γνωστό διοργανώθηκε για πρώτη φορά από μια ομάδα οδηγών με την υποστήριξη της Shell το 1951. Την επόμενη χρονιά την οργάνωσή του ανέλαβε η ΕΛΠΑ, που από το 1953 και έπειτα καθιέρωσε τον αγώνα με την ονομασία «Ράλλυ Ακρόπολις».

Από το 1956 ο αγώνας άρχισε να αποτελεί γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, ενώ από το 1973, οπότε και η σύσταση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, εντάχθηκε στο αντίστοιχο ημερολόγιο.

Στα σχεδόν 70 χρόνια παρουσίας του έχει πολλές σημαντικές στιγμές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με αποκορύφωμα ίσως την υπερειδική διαδρομή που διοργανώθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας το 2005 και συγκέντρωσε 65.000 θεατές.

Στη σύγχρονη ιστορία του, το Ράλλυ Ακρόπολις άλλαξε αρκετές φορές έδρα, φέρνοντας την καρδιά του αγώνα κοντά σε διαφορετικές περιφέρειες. Ιτέα, Λαμία, Αθήνα και Λουτράκι ήταν οι πόλεις που το φιλοξένησαν τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι και το 2013, που ήταν η τελευταία χρονιά διεξαγωγής του στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, καθώς από το 2014 έως και το 2018 ο αγώνας αποτέλεσε μέρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v