Γύρισε στο 1956 η αγορά του αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η παραγωγή καινούργιων αυτοκινήτων στις μονάδες που βρίσκονται στη χώρα, μειώθηκε περισσότερο από το ένα τρίτο τον Ιούλιο.
Γύρισε στο 1956 η αγορά του αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Πονοκέφαλος για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι η έλλειψη των τσιπ. Αυτά τα εξαρτήματα είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων αυτοκινήτων. Η έλλειψη στη διαθεσιμότητα αυτών των εξαρτημάτων έχει υποχρεώσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να μειώσουν την παραγωγή αυτοκινήτων προξενώντας πολλά προβλήματα στη διεθνή αγορά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η παραγωγή καινούργιων αυτοκινήτων στις μονάδες που βρίσκονται στη χώρα, μειώθηκε περισσότερο από το ένα τρίτο τον Ιούλιο. Η σύγκριση με τα επίσημα στοιχεία της παραγωγικής δυνατότητας του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνει ότι τον Ιούλιο σημειώθηκε η χαμηλότερη παραγωγή τον έβδομο μήνα του έτους, εδώ και 65 χρόνια.

Μόνο 53.438 καινούργια αυτοκίνητα έφυγαν από τις γραμμές συναρμολόγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα. Η μείωση σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο -περίοδο που επηρεάστηκε από την πανδημία - ήταν μειωμένα κατά 37,8%.

Είναι η χαμηλότερη παραγωγή τον Ιούλιο από το 1956, σύμφωνα με τα στοιχεία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ έχει σαν αποτέλεσμα οι πελάτες των αυτοκινητοβιομηχανιών να περιμένουν περισσότερο από ένα χρόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, για να παραλάβουν το καινούργιο αυτοκίνητο τους που το έχουν πληρώσει για να μπουν στη μακριά λίστα αναμονής.

Τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνουν και τον αριθμό των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Honda στο Swindon. Δυστυχώς, ο περασμένος Ιούλιος ήταν  ο τελευταίος μήνας για την καταγραφή των αποτελεσμάτων στο εργοστάσιο της Honda στο Swindon, γιατί η γραμμή παραγωγής σταμάτησε επίσημα. Πλέον η γραμμή παραγωγής μεταφέρεται στην Ιαπωνία.

Πριν από την πανδημία, η Honda ήταν ο πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περίπου 110.000 χάτσμπακ Honda Civic κατασκευάζονταν κάθε χρόνο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v