Ford Bronco Riptide Concept: Για αξέχαστες υπαίθριες περιπέτειες

Το νέο μοντέλο της Ford σχεδιάστηκε για «άγριες» off road διαδρομές και πάσης φύσεως υπαίθριες περιπέτειες.
Ford Bronco Riptide Concept: Για αξέχαστες υπαίθριες περιπέτειες

Η Bronco, είναι μια σειρά σπορ οχημάτων ειδικών προδιαγραφών που κατασκευάζονται και διατίθενται στην αγορά από τη Ford. Το πρώτο μοντέλο SUV που αναπτύχθηκε από την εταιρεία, κυκλοφόρησε το 1966. Από τότε, λανσαρίστηκαν συνολικά πέντε γενιές του Bronco. Η έκτη γενιά πωλείται από το 2021.

Αρχικά αναπτύχθηκε ως ένα συμπαγές όχημα εκτός δρόμου που χρησιμοποιούσε το δικό του σασί. Ανταγωνίστηκε το Jeep CJ-5 και το International Harvester Scout. Το 1978, η Ford διεύρυνε την γκάμα, λανσάροντας μια έκδοση μικρού μεταξονίου από το φορτηγό F-Series. Το πλήρους μεγέθους Bronco ανταγωνίστηκε τα Chevrolet K5 Blazer και Dodge Ramcharger.

Μετά τη μείωση της ζήτησης για μεγάλα δίθυρα SUV, η Ford διέκοψε το 1966 την παραγωγή του Bronco, αντικαθιστώντας το με το τετράθυρο Ford Expedition. Μετά από μια παύση 25 ετών, η έκτη γενιά Bronco είναι τώρα για πρώτη φορά ένα δίθυρο SUV μεσαίου μεγέθους, που προσφέρεται επίσης ως τετράθυρο και ανταγωνίζεται το Jeep Wrangler.



Από το 1965 έως το 1996, το Bronco κατασκευαζόταν από τη Ford στο εργοστάσιο φορτηγών στο Wayne του Michigan. Εκεί κατασκευάζεται και η έκτη γενιά.

Η Ford, τώρα αποκάλυψε το Bronco Riptide Concept, σχεδιασμένο με γνώμονα τη διασκέδαση σε διαδρομές εκτός δρόμου και κοντά στη θάλασσα.

Η νέα πρόταση έχει αποστολή τις υπαίθριες περιπέτειες. Η οροφή ανοίγει σε δυο τμήματα και φιλοξενεί τις ιστιοσανίδες. Οι πόρτες είναι αφαιρούμενες και υπάρχει άφθονος χώρος για τον εξοπλισμό που απαιτούν τα σπορ στη ύπαιθρο.

Το εξωτερικό χρώμα Velocity Blue, παραπέμπει σε χρώματα που υπάρχουν σε ωκεανούς. Τα ανθεκτικά στο νερό και στην άμμο καθίσματα και το δάπεδο από καουτσούκ, συμβάλουν στην εύκολη χρήση του αυτοκινήτου ακόμη και κάτω από ακραίες συνθήκες( καιρός, σπορ).

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για μια ιδέα που υπόσχεται στους τυχερούς επιβάτες αξέχαστες εμπειρίες.

"Αναζητήσαμε τι θέλει ο πελάτης που απολαμβάνει τον υπαίθριο χώρο και έναν ελεύθερο τρόπο ζωής στη Δυτική Ακτή", δήλωσε η Missy Coolsaet, σχεδιάστρια χρωμάτων και υλικών της Bronco. "Θέλαμε το όχημα να δείξει πώς οι πελάτες της Bronco μπορούν να εξατομικεύσουν το όχημά τους, επιτρέποντας σε διαφορετικούς τύπους πελατών να αποκτήσουν αυτά που θέλουν στο μελλοντικό τους Bronco".

Βασισμένο στο τετράθυρο Bronco 2021 με Sasquatch Package για ακόμη περισσότερες δυνατότητες, το Bronco Riptide διαθέτει ελαστικά λάσπης 35 ιντσών τοποθετημένα σε τροχούς 17 ιντσών, Dana AdvanTEK, κλείδωμα των αξόνων εμπρός και πίσω, σύστημα ανάρτησης υψηλής απόστασης με αμορτισέρ μακράς διαδρομής, καθώς και αποκλειστικό σύστημα διαχείρισης της μετάδοσης της κίνησης εδάφους Bronco seven με επτά επιλογές που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι το Bronco ξεπερνά πολλές δυσκολίες.

Ο κινητήρας EcoBoost  2,7 λίτρων, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο SelectShift 10 σχέσεων. Εξοπλίζεται με Trail Control, Trail One-Pedal Drive και Trail Turn Assist. Το Bronco Riptide υπόσχεται ότι η ενέργεια του κινητήρα και η αξιοποίηση της, θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό λάτρη των σπορ και των περιπετειών στη φύση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v