Αλλάζουν τις μπαταρίες μετά τις φωτιές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η General Motors θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες σε ορισμένα ηλεκτρικά Chevrolet Bolt, μετά τις φωτιές που εκδηλώθηκαν.
Αλλάζουν τις μπαταρίες μετά τις φωτιές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Οι αντικαταστάσεις των μονάδων, οι οποίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα σε αυτόν τον μήνα, αποτελούν μέρος της ανάκλησης που έκανε η GM για τα μοντέλα της Bolt που κατασκευάστηκαν από το 2017-2019. Πρόκειται για την δεύτερη ανάκληση στο συγκεκριμένο μοντέλο. Δύο περιστατικά πυρκαγιάς αναφέρθηκαν μετά την αρχική ανάκληση, συμπεριλαμβανομένου ενός σε Bolt που είχε ενημερωμένο λογισμικό.

Η GM, η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, ανέφερε σε δήλωση ότι θα αντικαταστήσει τις μονάδες μπαταριών ιόντων λιθίου των ανακληθέντων οχημάτων με νέες μονάδες, αντί να αντικαταστήσει όλο το σύστημα ηλεκτροδότησης. "Η θήκη της μπαταρίας, η καλωδίωση και τα άλλα εξαρτήματα της ηλεκτροδότησης δεν είναι ελαττωματικά και δεν χρειάζονται αντικατάσταση", ανέφερε.

Η GM δήλωσε νωρίτερα ότι οι μπαταρίες υψηλής τάσης που ανακλήθηκαν παρήχθησαν στη μονάδα Ochang της Νοτιοκορεάτικης κατασκευαστής LG Chem Ltd στην Κορέα. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε στις 23 Ιουλίου ότι η LG είχε εντοπίσει την παρουσία δύο σπάνιων κατασκευαστικών ελαττωμάτων στην ίδια κυψέλη μπαταρίας ως τη βασική αιτία πυρκαγιάς μπαταριών σε ορισμένα οχήματα Bolt.

Εκπρόσωπος της LG Energy Solutions, μιας εξ ολοκλήρου θυγατρικής της LG Chem, δήλωσε ότι η LGES "θα συνεργαστεί για να διασφαλίσει ότι τα μέτρα ανάκλησης πραγματοποιούνται με το ενδεδειγμένο τεχνικό τρόπο."

Η αυτοκινητοβιομηχανία ζήτησε επίσης από τους ιδιοκτήτες να φορτίζουν το όχημά τους μετά από κάθε χρήση και να αποφεύγουν την εξάντληση της μπαταρίας. Να μην μειώνουν με την χρήση την αυτονομία της μπαταρίας κάτω από τα 100 χλμ. γιατί παρατηρήθηκε ότι σε αυτό το επίπεδο του εναπομείναντος ηλεκτρικού φορτίου αυξάνονται οι πιθανότητες η μπαταρία να πάρει φωτιά.

Η GM, εξακολουθεί να συνιστά στους πελάτες να σταθμεύουν τα οχήματα έξω από το γκαράζ και μακριά από το σπίτι τους αμέσως μετά τη φόρτιση και να μην τα αφήνουν να φορτίζουν όλη τη νύχτα μέσα σε κλειστό χώρο. Με αυτές τις προφυλάξεις μειώνονται οι πιθανότητες να προκληθούν ζημίες σε σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις αν εκδηλωθεί φωτιά στο αυτοκίνητο από τις μπαταρίες.

Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων Chevrolet Bolt, θα πρέπει επίσης να αναζητήσουν την ενημέρωση λογισμικού που εκδόθηκε ως μέρος της αρχικής ανάκλησης, αναφέρει η GM.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια μπαταρία διαφορετικής γενιάς όταν λανσάρει ηλεκτρικά οχήματα Hummer και Cadillac το επόμενο έτος, αναφέρει το Reuters.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v