Αυτό είναι το ακριβότερο μοντέλο από τη δεκαετία του 1990

Μια McLaren F1 που πωλήθηκε το Σαββατοκύριακο έβαλε νέο ρεκόρ για το πιο ακριβό αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1990.
Αυτό είναι το ακριβότερο μοντέλο από τη δεκαετία του 1990
Η τελευταία δημοπρασία που έγινε το Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε την υψηλή αξία των ξεχωριστών αυτοκινήτων που έγραψαν τις χρυσές σελίδες στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Το σφυρί χτύπησε στη δημοπρασία στα 20,42 εκατ. ευρώ. Ο πλειοδότης που δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του, απέκτησε το πιο ακριβό αυτοκίνητο που κατασκευάσθηκε τη δεκαετία του 1990, την κορυφαία περίοδο για την αυτοκινητοβιομηχανία. Τότε που οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί δεν είχαν περιορισμούς για τους ρύπους και για τόσα άλλα θέματα που απασχολούν σήμερα την αυτοκίνηση.

Πρόκειται για μια McLaren F1 που πωλήθηκε το Σαββατοκύριακο και έθεσε ένα νέο ρεκόρ για το πιο ακριβό αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1990 που έχει μέχρι τώρα βρεθεί σε δημοπρασία, αναφέρει η Daily Mail.

Η έκδοση του 1995 του εμβληματικού βρετανικού supercar - το οποίο έχει διανύσει μόλις 390 χλμ. από την στιγμή που βγήκε από την γραμμή παραγωγής, φιγουράρει στη λίστα των πιο πολύτιμων αυτοκινήτων του κόσμου. Μέχρι να χτυπήσει το σφυρί της δημοπρασίας στο Pebble Beach της Καλιφόρνιας, προηγήθηκε ένας ΄΄έντονος πόλεμος΄΄ προσφορών μεταξύ των συλλεκτών που ήθελαν να αποκτήσουν αυτό το ονειρεμένο αυτοκίνητο.

Η περιγραφή του αυξάνει το ενδιαφέρον των επενδυτών και δείχνει την δύναμη του ανθρώπου να δημιουργήσει μοναδικά αυτοκίνητα, τα οποία πηγαίνουν κόντρα στους νόμους της φύσης και ανατρέπουν τα πρότυπα της αισθητικής.

Περιεγράφηκε ως ΄΄ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο της σειράς McLaren F1 – από το οποίο κατασκευάστηκαν μόλις 64, με ένα μοναδικό συνδυασμό χρωμάτων, Creighton Brown για το αμάξωμα και Brazili για τον πανέμορφο εσωτερικό χώρο.΄΄

΄΄Εάν υπάρχει ένα μόνο αυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει καλύτερα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αυτοκινήτου, είναι η McLaren F1΄΄, είπε ο David Brynan, ειδικός στις δημοπρασίες.

Έχει το πλαίσιο με αριθμό 029 και σύμφωνα με τα αρχεία του εργοστασίου, ήταν η 25η F1 που κατασκευάστηκε στο εργαστήριο της McLaren στο Woking. Παρά το γεγονός ότι είχε μέχρι τώρα τρεις ιδιοκτήτες - πριν την δημοπρασία -  το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 392 χλμ. σε 26 χρόνια. Όλοι οι ιδιοκτήτες του φρόντισαν για τις ιδανικές συνθήκες φύλαξης και συντήρησης του αυτοκινήτου.

Το McLaren F1 πωλήθηκε το 1992 στην τιμή των 633.600 ευρώ. Το περασμένο Σαββατοκύριακο η τιμή του ανέβηκε περίπου 27 φορές από το αρχικό ποσό αγοράς.

Κινητήρας βενζίνης 6,1 λίτρων 48 βαλβίδων V-12 που αναπτύχθηκε από την BMW. Ισχύς 627 ίπποι. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ωρα σε 3,2΄΄. Μέγιστη ταχύτητα 372 χλμ./ώρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v