Κλονίζεται η παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων

Η έλλειψη τσιπ δεν επιτρέπει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να ολοκληρώσουν την κατασκευή των αυτοκινήτων.
Κλονίζεται η παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων
Η συνεχιζόμενη έλλειψη τσιπ στη παγκόσμια αγορά έχει επηρεάσει και την παραγωγή των νέων αυτοκινήτων. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες υποχρεώθηκαν να μειώσουν την παραγωγική τους δυνατότητα και η διαθεσιμότητα στις εκθέσεις αυτοκινήτων έχει περιοριστεί σε πρωτοφανή επίπεδα.

Οι κυριότερες αγορές αυτοκινήτων στην Ευρώπη κατέγραψαν αρνητικές επιδόσεις τον Ιούλιο, λόγω της έλλειψης καινούργιων αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, στην Ισπανία τον Ιούλιο η πτώση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων άγγιξε το 29%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Η γερμανική αγορά υποχώρησε κατά 25% τον έβδομο μήνα της φετινής χρονιάς. Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο για τον Ιούλιο από το 1998. Η πτώση άγγιξε το 29,5%, παρά την αύξηση της ζήτησης.

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων είναι πίσω από τον μέσο όρο των 10 ετών κατά 22,3%, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία

Η έλλειψη τσιπ δεν επιτρέπει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να ολοκληρώσουν την κατασκευή των αυτοκινήτων. Μερικές μάρκες εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραδώσουν στους επίσημους εμπόρους τους τα ημιτελή αυτοκίνητα και όταν θα εξασφαλίσουν τα καταλληλά τσιπ να τα προωθήσουν προς τους πελάτες τους.

Εκτιμάται ότι η έλλειψη των τσιπ θα συνεχιστεί όλο το 2021 και ίσως και μέχρι τους πρώτους μήνες του 2022.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v