Tesla: Mπερδεύει το φεγγάρι με το πορτοκαλί στα φανάρια;

Ένας οδηγός μοντέλου Τesla στη βραδινή διαδρομή του συνειδητοποίησε κάτι αρκετά περίεργο με την επιτάχυνση του οχήματος.
Tesla: Mπερδεύει το φεγγάρι με το πορτοκαλί στα φανάρια;

Ο Τζόρνταν Νέλσον, οδηγός ενός μοντέλου της Tesla, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter που δείχνει ότι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης του αυτοκινήτου του, μπερδεύει το φεγγάρι με το πορτοκαλί στα φανάρια και το αυτοκίνητο επιβραδύνει.

Όπως αναφέρει το Daily Mail, το ελάττωμα διαπιστώθηκε από τον οδηγό κατά τη διάρκεια μιας βραδινής διαδρομής στο Granite Falls, στη Βόρεια Καρολίνα. Επίσης, ο oοδηγός δεν διευκρινίζει ποιο μοντέλο της Tesla οδηγεί.

Τα μοντέλα της Tesla διαθέτουν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot, που δίνει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να κινείται χωρίς την παρέμβαση του οδηγού.



Στο βίντεο φαίνεται, η κονσόλα στον πίνακα οργάνων όπου διακρίνεται ένα πορτοκαλί φανάρι που τρεμοπαίζει στην οθόνη, υποδεικνύοντας ότι το σύστημα Autopilot έχει παραπλανηθεί.

Ένας άλλος οδηγός πρότεινε μέσω του Twitter ότι μπορεί να λυθεί εύκολα το πρόβλημα αν η Tesla προσθέσει τα δεδομένα τροχιάς της σελήνης στο νευρωνικό της δίκτυο. Ανάλογα με τον προσανατολισμό του αυτοκινήτου, θα ξέρει το σύστημα πού θα  βρίσκεται το φεγγάρι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και θα αποφεύγεται η παραπλάνηση.

Ενώ το Autopilot έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους οδηγούς στην οδήγησή τους, η Tesla υποστηρίζει ότι το σύστημα δεν κάνει τα αυτοκίνητά της αυτόνομα και πως ο οδηγός έχει την πλήρη ευθύνη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v