Νέο πρόβλημα για τους πλούσιους: Δεν βρίσκουν καινούργια Rolls-Royce

Σε μεταχειρισμένες επιλογές ακριβών αυτοκινήτων καταφεύγει το αγοραστικό κοινό ελλείψει νέων μοντέλων.
Νέο πρόβλημα για τους πλούσιους: Δεν βρίσκουν καινούργια Rolls-Royce

Η έλλειψη των ημιαγωγών έχει επηρεάσει και την παραγωγή των πολυτελών μαρκών αυτοκινήτων. Ακόμη και η Rolls-Royce, υποχρεώθηκε να μειώσει την παραγωγική της ικανότητα καθώς η διαθέσιμη ποσότητα ημιαγωγών είναι περιορισμένη.

Οι αναλυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτιμούν ότι οι ελλείψεις στους ημιαγωγούς θα είναι η σημαντικότερη πρόκληση για την  παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

Η μείωση της παραγωγής έχει σαν αποτέλεσμα την χαμηλή προσφορά αυτοκινήτων σε όλες τις μάρκες. Ακόμη και οι πλούσιοι οδηγοί που διαθέτουν εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν μια ολοκαίνουργια Rolls-Royce με την διαμόρφωση που θέλουν, υποχρεώθηκαν να αναζητήσουν το νέο αυτοκίνητο στους από τον τομέα των μεταχειρισμένων μοντέλων. Αυτό και αν δεν είναι πρόβλημα…



Όλες οι πολυτελείς μάρκες διαθέτουν στοκ μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε εξαιρετική κατάσταση, τα οποία τα παρέχουν στην αγορά με εργοστασιακή εγγύηση και πολλά προνόμια στη συντήρηση τους.

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής για νέα, πολυτελή αυτοκίνητα που μόλις βγήκαν από το εργοστάσιο οχήματα αυξάνουν τη ζήτηση για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και ανεβάζουν την αξία τους.

Η Rolls-Royce δεν είναι η μόνη μάρκα υψηλών προδιαγραφών που παρουσιάζει σημαντικές αυξήσεις στον τομέα των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Στην Bentley, οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων μοντέλων αυξήθηκαν 150% από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο.

Η ζήτηση για τις μεταχειρισμένες McLaren 765LT, αύξησε την τιμή τους έως και 40%.

Στη Ferrari, το πρόγραμμα Ferrari Approved περιλαμβάνει επιθεώρηση 101 σημείων από τεχνικούς της Ferrari για να επαληθεύσει την προέλευση και το ιστορικό συντήρησης του αυτοκινήτου και να βεβαιωθεί ότι τα ηλεκτρικά συστήματα, το αμάξωμα και το εσωτερικό του πληρούν όλα τα πρότυπα της εταιρείας.

Η Ferrari Approved εγγυάται 24 μήνες οδικής βοήθειας και πλήρη κάλυψη. Πριν από την μεταπώληση του αυτοκινήτου, οι δοκιμαστές της Ferrari κάνουν δοκιμαστική οδήγηση για να εξασφαλισθεί η ποιότητα του κάθε μεταχειρισμένου μοντέλου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v