Επιταχύνεται ο εξηλεκτρισμός της Mercedes-Benz

Μέχρι το 2022, η πολυτελής μάρκα θα διαθέτει ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV) σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων που παράγει.
Επιταχύνεται ο εξηλεκτρισμός της Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz, ανεβάζει ταχύτητα στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και  προετοιμάζεται να δημιουργήσει μια πλήρη ηλεκτρική γκάμα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η μετάβαση της κορυφαίας εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο στην ηλεκτρική τεχνολογία μηδενικών ρύπων κατάλληλης για όλα τα οχήματα της, ενισχύει περαιτέρω την θέση της γερμανικής μάρκας στη διεθνή αγορά των αυτοκινήτων και δημιούργει νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και άλλων τεχνολογιών που θα καθορίσουν το μέλλον της αυτοκίνησης τις επόμενες δεκαετίες.

Μέχρι το 2022, η πιο επιτυχημένη πολυτελής μάρκα του κόσμου, θα διαθέτει ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV) σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων που παράγει και διαθέτει στη παγκόσμια αγορά. Από το 2025 και μετά, όλα τα οχήματα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα θα είναι μόνο ηλεκτρικά και οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν μια ηλεκτρική εναλλακτική λύση για κάθε μοντέλο που κατασκευάζει η εταιρεία. Η Mercedes-Benz σκοπεύει να διαχειριστεί αυτόν τον επιταχυνόμενο μετασχηματισμό, διατηρώντας παράλληλα τους στόχους κερδοφορίας της.

«Η αλλαγή προς την ηλεκτροκίνηση, μας καλεί να αυξήσουμε την ταχύτητα  του εξηλεκτρισμού μας- ειδικά στο τμήμα της πολυτελούς κατηγορίας, όπου ανήκει η Mercedes-Benz. Το σημείο αιχμής πλησιάζει και θα είμαστε έτοιμοι καθώς οι αγορές μεταβαίνουν σε ηλεκτρικό μόνο πεδίο μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας », δήλωσε η Ola Källenius, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG. «Αυτό το βήμα σηματοδοτεί μια βαθιά ανακατανομή του κεφαλαίου. Διαχειρίζοντας αυτόν τον ταχύτερο μετασχηματισμό διασφαλίζοντας παράλληλα τους στόχους κερδοφορίας μας, θα διασφαλίσουμε τη διαρκή επιτυχία της Mercedes-Benz. Χάρη στο εργατικό δυναμικό μας με υψηλά προσόντα και κίνητρα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα είμαστε επιτυχημένοι σε αυτή τη συναρπαστική νέα εποχή. "



Για τη διευκόλυνση αυτής της αλλαγής, η πολυτελής μάρκα παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που περιλαμβάνει σημαντική επιτάχυνση της επένδυσης. Συνολικά, οι επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα μπαταριών μεταξύ 2022 και 2030 θα ανέλθουν σε πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Mercedes-Benz θα χρειαστεί χωρητικότητα μπαταρίας άνω των 200 Gigawatt και σχεδιάζει να δημιουργήσει οκτώ Gigafactories για την παραγωγή κυττάρων, μαζί με τους συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο.

Αυτό είναι επιπλέον του ήδη προγραμματισμένου δικτύου εννέα εγκαταστάσεων αφιερωμένων στην κατασκευή συστημάτων μπαταριών. Οι μπαταρίες επόμενης γενιάς θα είναι εξαιρετικά τυποποιημένες και κατάλληλες για χρήση σε περισσότερο από το 90% όλων των αυτοκινήτων και φορτηγών της Mercedes-Benz, ενώ είναι αρκετά ευέλικτες για να προσφέρουν μεμονωμένες λύσεις σε όλους τους πελάτες. Όσον αφορά την κατασκευή κυψελών, η premium φίρμα σκοπεύει να συνεργαστεί με νέους Ευρωπαίους συνεργάτες για την ανάπτυξη και την αποτελεσματική παραγωγή μελλοντικών κυψελών και μονάδων, ένα βήμα που διασφαλίζει ότι η Ευρώπη παραμένει στην καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας ακόμη και σε μια ηλεκτρική εποχή. Η παραγωγή κυψελών θα δώσει στη μάρκα την ευκαιρία να μεταμορφώσει το καθιερωμένο δίκτυο παραγωγής κινητήρα. Με τη συνεχή ενσωμάτωση της πιο προηγμένης τεχνολογίας μπαταριών σε αυτοκίνητα και φορτηγά, στοχεύει στην αύξηση της εμβέλειας κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής ενός μοντέλου. Με την επόμενη παραγωγή μπαταριών, η μάρκα θα συνεργαστεί με συνεργάτες όπως την SilaNano για την περαιτέρω αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας χρησιμοποιώντας μια νέα σύνθεση του πυρίτιου με τον άνθρακα. Αυτό θα επιτρέψει πρωτοφανή εμβέλεια και ακόμη μικρότερους χρόνους φόρτισης. Όσον αφορά την τεχνολογία στερεάς κατάστασης, η μάρκα βρίσκεται σε συνομιλίες με συνεργάτες για την ανάπτυξη μπαταριών με ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα και ασφάλεια.

Εξελίσσει περαιτέρω την απρόσκοπτη χρέωση κατά την διάρκεια της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, χωρίς επιπλέον ενέργειες που απαιτούνται για τον έλεγχο ταυτότητας και την πληρωμή. Η Mercedes me Charge έχει περισσότερα από 530.000 σημεία φόρτισης AC και DC παγκοσμίως και σύντομα θα αναπτύξει το δίκτυο της για να διευκολυνθεί η φόρτιση κα να μειωθεί ο χρόνος φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v