Μακριά από το σπίτι το ηλεκτρικό Chevrolet Bolt παίρνει φωτιά!

Οι ΗΠΑ προτρέπουν 50.000 ιδιοκτήτες του αμιγώς ηλεκτρικού Chevrolet Bolt, να σταθμεύουν το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς.
Μακριά από το σπίτι το ηλεκτρικό Chevrolet Bolt παίρνει φωτιά!

Οι ρυθμιστικές αρχές ασφάλειας αυτοκινήτων των ΗΠΑ κάλεσαν περίπου 50.000 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων της General Motors Chevrolet Bolt που ανακλήθηκαν πέρσι να σταθμεύουν το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο τους, έξω και μακριά από σπίτι τους ή άλλα κτίσματα μετά τη φόρτιση, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς, αναφέρει το Reuters.

Νωρίτερα, η GM έκανε την ίδια σύσταση και ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου να μην αφήνουν τα οχήματα να φορτίζουν όλη τη νύχτα. Η σύσταση υποβλήθηκε μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ότι διερευνά αναφορές για δύο πρόσφατες πυρκαγιές σε οχήματα που ανακλήθηκαν τον Νοέμβριο για κινδύνους πυρκαγιάς.



Τα 50.000 ηλεκτρικά οχήματα Chevrolet Bolt των ΗΠΑ (EV) πουλήθηκαν από το 2017 έως το 2019 και ανακλήθηκαν για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς στη μπαταρία υψηλής τάσης που βρίσκεται κάτω από το πίσω καθίσμα.

Η NHTSA ξεκίνησε έρευνα τον Οκτώβριο για τις πυρκαγιές και "συνεχίζει να αξιολογεί τις πληροφορίες που έλαβε και εξετάζει αυτές τις τελευταίες πυρκαγιές".

Η ανάκληση του Νοεμβρίου σχεδόν 69.000 EV Chevrolet Bolt - συμπεριλαμβανομένων περίπου 50.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες - με μπαταρίες υψηλής τάσης που παρήχθησαν στο Ochang της Νότιας Κορέας της LG Chem Ltd, έγινε μετά από πέντε πυρκαγιές και δύο μικρούς τραυματισμούς.

Τον Απρίλιο, η GM ανακοίνωσε επίσης μια ενημέρωση λογισμικού και είπε ότι οι αντιπρόσωποι θα χρησιμοποιήσουν "διαγνωστικά εργαλεία για τον εντοπισμό πιθανών ανωμαλιών της μπαταρίας και την αντικατάσταση των συγκροτημάτων μονάδων μπαταριών, όπως απαιτείται"

Η NHTSA είπε ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να σταθμεύουν έξω επ 'αόριστον ανεξάρτητα από το αν έχουν ολοκληρώσει την ενημέρωση λογισμικού.

Η GM δήλωσε τον Απρίλιο ότι θα εφαρμόσει το νέο, πρότυπο διαγνωστικό λογισμικού στα οχήματα Bolt EV 2022, στα υπόλοιπα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της. Θα προσφέρει την ενημέρωση για όλα τα άλλα EV Bolt στο δρόμο σε μελλοντική ημερομηνία.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v