Ανανεωμένο Kia Ceed: Με 48V ήπια υβριδική τεχνολογία

Το Kia Ceed έχει δεχθεί βελτιώσεις για το 2021, συμπεριλαμβανομένων και σχεδιαστικών παρεμβάσεων.
Ανανεωμένο Kia Ceed: Με 48V ήπια υβριδική τεχνολογία

Το πεντάθυρο hatchback το οποίο θα κυκλοφορήσοει στις αρχές του τελευταίου τριμήνου θα περιλαμβάνει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο μπροστινό, σπορ αναβαθμίσεις στο πίσω μέρος, ανανεωμένα χρώματα αμαξώματος και εσωτερικού καθώς και  νέους κινητήρες και κιβώτια.

Βασισμένο  στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, διακρίνεται από το πλήρως επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος που διαθέτει το νέο λογότυπο της Kia.

Νέοι  full LED προβολείς έχουν εισαχθεί με φώτα πορείας κατά τη διάρκεια της ημέρας για πρόσθετη παρουσία και ασφάλεια στο δρόμο. Τρεις μονάδες σε σχήμα βέλους περιβάλλουν ένα ενσωματωμένο φως ομίχλης LED και μονάδες υψηλής / χαμηλής δέσμης. Αυτά τα φώτα πορείας κατά τη διάρκεια της ημέρας (DLR) λειτουργούν επίσης ως φλάς του Ceed.



Ο οδηγός καλωσορίζεται από την κομψή εσωτερική διακόσμηση, τα εκλεπτυσμένα χρώματα, τα υλικά αφής και μια διάταξη σχεδιασμένη για να διευκολύνει όλους τους επιβάτες.

Μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών συνδυάζεται με μια άλλη οθόνη 10,25 ιντσών για περαιτέρω βελτίωση της αλληλεπίδρασης του οδηγού με το όχημα. Κάθε σημείο του εσωτερικού διάκοσμου έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη χρηστικότητα, όπως ο ηλεκτρονικός διακόπτης χειρόφρενου και άλλα χαρακτηριστικά που βασίζονται στην αρχή «εύκολο στη χρήση, εύκολο στην προβολή» που αποτελεί τη βάση του σχεδιασμού μέσα στην καμπίνα.

Η ανανεωμένη γκάμα Ceed προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας, ευκολίας οδήγησης και τεχνολογιών στάθμευσης χάρη στην ενισχυμένη σουίτα προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS) που συμβάλλουν στη μείωση πολλών από τους εγγενείς κινδύνους και το άγχος της οδήγησης, προστατεύοντας τους επιβάτες και άλλους χρήστες του δρόμου σε κάθε ταξίδι.

Η νέα γκάμα Ceed, προσφέρει μια ολοκληρωμένη επιλογή κινητήρων βενζίνης 1,5 λίτρων και ντίζελ 1,6 λίτρων που επωφελούνται όλοι από την τεχνολογία Smartstream της Kia καθώς και υβριδικών κινητήρων (MHEV), με ιπποδύναμη που κυμαίνεται από 100 έως 136 ίππους.

Ο νέος κινητήρας T-GDi 1,5 λίτρων αντικαθιστά τον προηγούμενο 1,4 λίτρων T-GDi, συνδυάζεται είτε με 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) είτε με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (6MT) και παρέχει ιπποδύναμη 160 ίππους. Διατίθεται επίσης ως MHEV, ενώ ο diesel 1.6 με 136 ίππους, διατίθεται μόνο ως 48V υβριδικός που μπορεί να συνδυαστεί είτε με το έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο (iMT) είτε με 7DCT κιβώτιο.

Οι τελευταίες αναβαθμίσεις στο Ceed εισάγουν επίσης την τεχνολογία MHEV και DCT στον βενζινοκινητήρα 1.0 turbo για πρώτη φορά, παρέχοντας έτσι στους πελάτες τη δυνατότητα περαιτέρω μείωσης των εκπομπών ρύπων του κινητήρα.

Το ανανεωμένο Kia Ceed θα παράγεται στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής της μάρκας στη Zilina της Σλοβακίας και θα διατίθεται σε όλη την Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v