Η Toyota ξεκίνησε την παραγωγή του Yaris Cross

Η υβριδική έκδοση του μοντέλου αναμένεται να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της μάρκας για ένα μείγμα ηλεκτροδότησης όλης της γκάμας κατά 90% έως το 2025.
Η Toyota ξεκίνησε την παραγωγή του Yaris Cross

Η Toyota, ξεκίνησε την παραγωγή του Yaris Cross, ενός ολοκαίνουργιου συμπαγούς αστικού τύπου SUV που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Αύγουστο. Έχει γίνει σημαντική πρόσθετη επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ για να καταστεί δυνατή η παραγωγή δύο μοντέλων στην ίδια γραμμή στο εργοστάσιο - το Toyota Yaris 4ης γενιάς και το ολοκαίνουργιο Yaris Cross - αυξάνοντας την ετήσια παραγωγική ικανότητα της TMMF σε 300.000 οχήματα.

Σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες των ευρωπαίων πελατών στην αγορά SUV της κατηγορίας Β, η υβριδική έκδοση του νέου Yaris Cross αναμένεται να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της μάρκας για ένα μείγμα ηλεκτροδότησης όλης της γκάμας κατά 90% έως το 2025.

Το Yaris Cross είναι το δεύτερο μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα συμπαγών αυτοκινήτων GA-B της Toyota και το ογδοο μοντέλο TNGA (Toyota New Global Architecture) που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη. Η έναρξη της παραγωγής σηματοδοτεί επίσης την περαιτέρω πρόοδο της στρατηγικής της Toyota.



Η εισαγωγή του Yaris Cross είναι σημαντική, καθώς όχι μόνο αυξάνει την ανταγωνιστικότητα της Toyota, αλλά ενισχύει επίσης τη στρατηγική μας για την παραγωγής και τη μεγιστοποίηση της παραγωγικής ικανότητας προς τον στόχο της Toyota να αυξήσει τις ευρωπαϊκές πωλήσεις σε 1,5 εκατομμύρια μονάδες έως το 2025.

Το όραμα της Toyota για την ευρωπαϊκή παραγωγή επεκτάθηκε περαιτέρω φέτος, καθώς η Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) ξεκίνησε την παραγωγή υβριδικών ηλεκτρικών κιβωτίων και ηλεκτρικών κινητήρων, προμηθεύοντας τον βενζινοκινητήρα TNGA 1,5 λίτρων και πλήρη υβριδικό κινητήρα για το Toyota Yaris και το Yaris Cross.

Η Toyota έχει επίσης επενδύσει για να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα και να εκσυγχρονίσει το εργοστάσιο της Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ) στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη της παραγωγής του Yaris, που ονομάστηκε The Car of the Year 2021, για να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση.

Η εισαγωγή της παραγωγής Yaris Cross αύξησε τη συνολική απασχόληση στο TMMF σε σχεδόν 5.000 εργαζόμενους.

1. https://www.netcarshow.com/ toyota/2021-yaris_cross/ 1600x1200/wallpaper_04.htm

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v