Ανανεωμένο VW Polo GTI: Επιδόσεις και τεχνολογία

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα και πληροφορίες για το ανανεωμένο Polo GTI.
Ανανεωμένο VW Polo GTI: Επιδόσεις και τεχνολογία

Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση του ανανεωμένου Polo, η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα και πληροφορίες για το επίσης ανανεωμένο Polo GTI, την πιο σπορ έκδοση του μοντέλου.

Το Polo GTI, τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας από την άποψη των επιδόσεων, της τεχνολογίας και του σπορ  χαρακτήρα. Ο ισχυρός βενζινοκινητήρας TSI και το σπορ σασί, ειδικά προσαρμοσμένο στη συγκεκριμένη έκδοση, μεταμορφώνουν το best-seller supermini σε ένα δυναμικό, τετράθυρο σπορ αυτοκίνητο, το οποίο επιτρέπει επίσης την ημιαυτόνομη οδήγηση για πρώτη φορά σε Polo GTI. Ένα πλήθος συστημάτων υποβοήθησης τελευταίας γενιάς, εγγυώνται ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια για τους επιβάτες.

Υιοθετεί τεχνολογιες από μεγαλύτερα μοντέλα. Ανάμεσά τους, το IQ.DRIVE Travel Assist, που επιτρέπει την ημιαυτόνομη οδήγηση, με έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης, της πέδησης και της επιτάχυνσης σε ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα.

Στον βασικό εξοπλισμό ανήκει και το σύστημα προβολέων IQ.Light - LED matrix ενώ τεχνολογίας LED είναι και τα πίσω φώτα, που διαθέτουν δυναμικά φλας.



Ο νέος προφυλακτήρας ειδικά για το GTI, χαρίζει στο σπορ μοντέλο μία ακόμα πιο επιβλητική παρουσία. Το εντυπωσιακό κόκκινο λογότυπο GTI στη μάσκα του ψυγείου, οι γρίλιες ροής αέρα σε σχήμα κηρήθρας και η συνεχής κόκκινη λωρίδα που διατρέχει τη μάσκα, αποτελούν χαρακτηριστικά της GTI όψης του μοντέλου.

Η καρδιά ενός GTI είναι πάντα ο κινητήρας του. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας άμεσου ψεκασμού, συνδυάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DSG), επτά σχέσεων.

Στο εσωτερικό, κυριαρχούν οι χρωματικές και διακοσμητικές πινελιές που προσδίδουν την ταυτότητα GTI, το πολυλειτουργικό δερμάτινο σπορ τιμόνι, το οποίο διατίθεται στάνταρ, τα σπορ καθίσματα. Το προαιρετικό ηχοσύστημα beats, με 300 Watt και έξι ηχεία, δημιουργεί μια μαγευτική ακουστική εμπειρία. Ο ενισχυτής βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών, χωρητικότητας 351 λίτρων.

Περισσότερες πληροφορίες και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Polo GTI, θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες εβδομάδες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v