Τρία πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Ford Mustang Mach-E

Η νέα Mustang Mach-E ήρθε στην Ελλάδα κι εμείς συγκεντρώνουμε τρία από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της.
Τρία πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Ford Mustang Mach-E

Η νέα Mustang Mach-E, είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο. Αποτελεί, μέρος του προγράμματος της οδηγοκεντρικής μάρκας, που έχει στόχο τον εξηλεκτρισμό της γκάμας, χωρίς να χαθεί η χαρά της οδήγησης.

Βρήκαμε τρία πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ήρθε στην Ελλάδα και προκαλεί τους φίλους της ταχύτητας με οικολογικές ευαισθησίες:

-        Προσφέρει επιπλέον χώρο αποσκευών (Frunk), στον χώρο που υπήρχε ο βενζινοκινητήρας στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Οι σχεδιαστές εφάρμοσαν άλλη μία νέα καινοτόμα ιδέα στη σχεδίαση της Mustang Mach-E, προσφέροντας επιπλέον 81 λίτρα χώρου αποσκευών. Εμπνευσμένος από το επιτυχημένο Megabox του Puma, ο χώρος αυτός είναι πλήρως αδιάβροχος, διαθέτοντας σύστημα αποστράγγισης, ενώ είναι ιδανικός για τη μεταφορά βρεγμένου/λασπωμένου σπορ εξοπλισμού ή αντικειμένων που χρησιμοποιεί κανείς στην παραλία. Επίσης διαθέτει εσωτερικό φωτισμό προς διευκόλυνση της χρήσης σε όλες τις συνθήκες ενώ υπάρχει και η δυνατότητα απομακρυσμένου κλειδώματος και ξεκλειδώματος, είτε μέσω της εφαρμογής FordPass, είτε από το εσωτερικό του οχήματος.

-        Η Mustang Mach-E διαθέτει προφίλ οδήγησης για να προσφέρει στο οδηγό της ξεχωριστή εμπειρία. Τρία προφίλ οδήγησης, Whisper, Active και Untamed, παραμετροποιούν τον εσωτερικό φωτισμό της καμπίνας, τα γραφικά της οθόνης, την συνολική οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, καθώς επίσης τον «ήχο κινητήρα» που φτάνει στο εσωτερικό της καμπίνας.



Η επιλογή Whisper αυξάνει την υποβοήθηση στο τιμόνι και καθιστά πιο ήπια την απόκριση του γκαζιού, ενώ παράλληλα ο «ήχος κινητήρα» που φτάνει στην καμπίνα μειώνεται προσφέροντας πιο ήρεμη εμπειρία ταξιδιού. Η λειτουργία των φρένων βελτιστοποιείται για να προσφέρει καλύτερη πρόσφυση σε βρεγμένες και ολισθηρές επιφάνειες.

Το προφίλ οδήγησης Active, συνδυάζει την αθόρυβη λειτουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος με τις επιδόσεις μιας Mustang καθιστώντας την ένα ιδανικό αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση. Η επιλογή αυτή παρέχει έναν ισορροπημένο συνδυασμό απόκρισης κατά την επιτάχυνση, αλλά και κατά το φρενάρισμα.

Αν επιθυμία είναι η εκτόξευση της αδρεναλίνη, τότε η πλέον κατάλληλη επιλογή είναι το προφίλ οδήγησης Untamed. Με αυτό, ο οδηγός «απελευθερώνει» όλες τις δυνατότητες ενισχύοντας την αίσθηση του τιμονιού και την απόκριση του γκαζιού. Ο «ήχος κινητήρα» που φτάνει στο εσωτερικό είναι ενισχυμένος, στην καμπίνα επικρατεί ο σπορ πορτοκαλί φωτισμός ενώ τα γραφικά στον ψηφιακό πίνακα οργάνων γίνονται πιο δυναμικά.

- Το νέο σύστημα τετρακίνησης e-AWD, κατανέμει ανεξάρτητα τη ροπή στους εμπρός και πίσω τροχούς προσφέροντας με τον τρόπο αυτό βελτιωμένη επιτάχυνση και οδική συμπεριφορά. Αυτό, επιτυγχάνεται με την χρήση δύο διαφορετικών/ανεξάρτητων ηλεκτροκινητήρων, έναν στον μπροστινό και έναν στο πίσω άξονα του αυτοκινήτου. Καθώς δεν υπάρχει μηχανική σύνδεση μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα, οι ηλεκτροκινητήρες αυτοί μπορούν ανά πάσα στιγμή να μεταφέρουν σε κάθε άξονα έως και το 100% της διαθέσιμης ροπής προσφέροντας εντυπωσιακή επιτάχυνση, εξαιρετική πρόσφυση και οικονομία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v