ΗΠΑ: Πήρε φωτιά το Tesla και δεν άνοιγαν οι πόρτες του

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla Model S Plaid πήρε ξαφνικά φωτιά εν κινήσει.
ΗΠΑ: Πήρε φωτιά το Tesla και δεν άνοιγαν οι πόρτες του

Όπως αναφέρει το Reuters, το πανάκριβο αυτοκίνητο οδηγούσε ο ιδιόκτητης του, ο οποίος το είχε αγοράσει τρεις ημέρες πριν το δυσάρεστο περιστατικό που είχε σαν αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του πανάκριβου αυτοκινήτου μηδενικών ρύπων.

Ο ιδιοκτήτης, που κατέβαλε 110.000 ευρώ για να αποκτήσει ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα παραγωγής, αντιμετώπισε όμως και μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη που παραλίγο να του κοστίσει την ζωή του.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος του, μόλις ξέσπασε από άγνωστη αιτία η φωτιά, οι πόρτες μπλόκαραν και δεν άνοιγαν. Ευτυχώς, ο οδηγός δεν έχασε την ψυχραιμία του και άσκησε μεγάλη πίεση στη πόρτα του οδηγού. Μετά από προσπάθειες κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του οδηγού και να βγει έξω από το φλεγόμενο αυτοκίνητο. Το αμερικανικό αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων κινήθηκε μόνο του μερικά μετρά ακόμη φλεγόμενο και μέσα σε λίγα λεπτά έγινε κάρβουνο.



Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, χαρακτήρισε το  Model S ως «ταχύτερο από οποιαδήποτε Porsche, ασφαλέστερο από οποιαδήποτε Volvo» σε εκδήλωση στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Fremont, Καλιφόρνια, τον περασμένο μήνα.

Η Εθνική Αρχή για την Ασφάλεια Κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό (NHTSA) δήλωσε ότι "βρίσκεται σε επαφή με σχετικές υπηρεσίες και τον κατασκευαστή για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το συμβάν".

"Εάν τα δεδομένα ή οι έρευνες δείξουν κάποιο ελάττωμα ή υπάρχει εγγενής κίνδυνος για την ασφάλεια, το NHTSA θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία του κοινού", ανέφερε η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v