ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέα γενιά ηλεκτροκινητήρων

Η Ford συνεργάζεται με μια σειρά εταιρειών για την ανάπτυξη ευέλικτων και αποδοτικών νέων μεθόδων παραγωγής στους ηλεκτροκινητήρες.

Νέα γενιά ηλεκτροκινητήρων

Η Ford είναι μεταξύ των εταίρων μιας κοινοπραξίας που ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κέντρου έρευνας, στο οποίο θα μελετηθούν νέες διαδικασίες παραγωγής για την επόμενη γενιά ηλεκτροκινητήρων.

Στόχος του ερευνητικού προγράμματος με την ονομασία HaPiPro2, είναι η ανάπτυξη προηγμένων προϊόντων και νέων διαδικασιών που θα αποτελέσουν τη βάση για να μπορέσουν διάφοροι Ευρωπαίοι κατασκευαστές να γίνουν πρωτοπόροι στη μαζική παραγωγή εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων.

Στο σχήμα αυτό συμπράττουν οι Ford, Thyssenkrupp System Engineering, τα τμήματα τρισδιάστατης εκτύπωσης και προϊοντικής μηχανολογίας του πανεπιστήμιου RWTH Aachen, καθώς και η Engiro, η οποία ειδικεύεται στους ηλεκτροκινητήρες. Κατά τη διάρκεια του project δημόσιας χρηματοδότησης διάρκειας 36 μηνών, οι εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ευέλικτων και αποδοτικών νέων μεθόδων παραγωγής που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ευρεία κλίμακα για εξαρτήματα μελλοντικών ηλεκτροκινητήρων σε μία γραμμή παραγωγής. Το νέο συνεργατικό ερευνητικό κέντρο για ηλεκτροκινητήρες θα φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Ford την Κολωνία (Γερμανία).

Η ονομασία HaPiPro2 αναφέρεται στην τεχνολογία φουρκέτας περιέλιξης πηνίων εντός του ηλεκτροκινητήρα. Η τεχνολογία αυτή αποτελεί σημείο-κλειδί στις καινοτομίες εξέλιξης των εξαρτημάτων ηλεκτροκινητήρων. Στο πλαίσιο αυτό, το HaPiPro2 θα διερευνήσει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αποδοτικής παραγωγής πολλαπλών εκδόσεων ηλεκτροκινητήρων από μία και μόνο γραμμή παραγωγής.

Εκτός από την φιλοξενία του ερευνητικού κέντρου στο εργοστάσιο και τη λειτουργία των συστημάτων, η Ford θα ηγηθεί της εξέλιξης νέων μεθόδων βασισμένων στη χρήση λέιζερ για τη σύνδεση των επαφών των χάλκινων φουρκετών, αλλά και της έρευνας ως προς τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για τον έλεγχο των διαδικασιών.

Η διασφάλιση της βιωσιμότητας αποτελεί βασικό στόχο της κοινοπραξίας μέσω μιας φιλοσοφίας προσέγγισης κλειστού βρόγχου που θα εξασφαλίζει ότι η συντήρηση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των εξαρτημάτων ενός ηλεκτροκινητήρα θα αποτελούν παράγοντες που θα λαμβάνονται υπόψη κατά την αρχική κατασκευή.

Ο συνεχιζόμενος μετασχηματισμός των δραστηριοτήτων της Ford στην Ευρώπη οδηγείται από τη δέσμευσή της σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον, με την εφαρμογή σχεδίων που αξιοποιούν τα πλεονεκτήματά της.

Το Φεβρουάριο, η Ford δεσμεύτηκε ότι η γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της στην Ευρώπη θα είναι ικανή να κινηθεί χωρίς εκπομπές ρύπων, με αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα, μέχρι το 2024, με τα δύο τρίτα των πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων να είναι αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μέχρι το 2030. Μέχρι τα μέσα του 2026, το 100% της γκάμας επιβατικών οχημάτων της μάρκας θα είναι επίσης ικανή να κινηθεί με μηδενικές εκπομπές, με αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα, ενώ μέχρι το 2030 η εταιρεία θα είναι πλήρως ηλεκτρική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Γιατί η ζωή επιμένει να μου δίνει μαθήματα που δεν έχω καμιά διάθεση να μάθω;"

Ashleigh Brilliant, Βρετανός σκιτσογράφος & γνωμικογράφος

  • 1893 - Εγκαινιάζεται η Διώρυγα της Κορίνθου.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2