Η κβαντική υπολογιστική υποστηρίζει την BMW

Δέκα κορυφαίες γερμανικές εταιρείες ίδρυσαν από κοινού την Quantum Technology & Application Consortium (QUTAC).
Η κβαντική υπολογιστική υποστηρίζει την BMW
Στόχος της νεοϊδρυθείσας κοινοπραξίας είναι η περαιτέρω εξέλιξη των υφιστάμενων βασικών αρχών της κβαντικής υπολογιστικής σε χρήσιμες βιομηχανικές εφαρμογές.

Ειδικότερα, η QUTAC θα βοηθήσει να φέρει στην αγορά εφαρμογές για χρήση στην τεχνολογική, χημική και φαρμακευτική, ασφαλιστική και αυτοκινητιστική βιομηχανία. Αυτό θα δημιουργήσει τη βάση για μία επιτυχημένη βιομηχανοποίηση της κβαντικής υπολογιστικής στη Γερμανία και την Ευρώπη. Στη φάση της ίδρυσής της, η κοινοπραξία περιλαμβάνει τις BASF, BMW Group, Boehringer Ingelheim, Bosch, Infineon, Merck, Munich Re, SAP, Siemens, και Volkswagen.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες θεωρούν ότι ένα οικονομικά ισχυρό και ανθεκτικό οικοσύστημα κβαντικής υπολογιστικής στη Γερμανία και την Ευρώπη θα είναι καθοριστικό για την προώθηση της επιτυχημένης βιομηχανοποίησης και την ψηφιακή υπεροχή σε αυτό τον τομέα. Όραμα της QUTAC είναι η εξέλιξη ενός τέτοιου οικοσυστήματος κβαντικής υπολογιστικής.

Η QUTAC λειτουργεί ως πλατφόρμα δράσεων. Η κοινοπραξία προωθεί εφαρμογές για την εμπορική χρήση αυτής της τεχνολογίας που είναι απαραίτητες στις εταιρείες μέλη. Μέσω αυτής, δημιουργούν βιομηχανική ζήτηση: Η κοινότητα των μελών περιλαμβάνει ένα ευρύ αντιπροσωπευτικό δείγμα της Γερμανικής οικονομίας – επομένως, οι εφαρμογές που αναγνωρίζονται, αναπτύσσονται και δοκιμάζονται εντός της κοινοπραξίας καθορίζουν τις νέες τάσεις σε ολόκληρους βιομηχανικούς τομείς. Μέσω του προσανατολισμού της, η QUTAC κατέχει σημαντική θέση μεταξύ των σημερινών οργανισμών κβαντικής τεχνολογίας.

Ο τρέχων κύκλος των δέκα μελών επιτρέπει μία ρεαλιστική ανταλλαγή γνώσεων και ταχεία λήψη αποφάσεων για την ανάπτυξη πρακτικών λύσεων βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Τα αποτελέσματα θα ωφελήσουν όλους τους συμμετέχοντες στο οικοσύστημα. Στο έγγραφο θέσης της, η QUTAC καταθέτει συγκεκριμένα βήματα: Πρώτα είναι απαραίτητο, η κβαντική υπολογιστική να αναγνωριστεί στη Γερμανική οικονομία προκειμένου να δημιουργηθεί η βάση για ένα portfolio εφαρμογών σε όλη τη βιομηχανία. Αυτή τη στιγμή, αναγνωρίζονται πιθανές εφαρμογές και αξιολογούνται οι δυνατότητές τους για βιομηχανική υλοποίηση. Αυτές οι εφαρμογές αναφοράς θα υλοποιηθούν από κοινού και θα εξελιχθούν πέραν των ορίων της κοινοπραξίας. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην κεντρική πλατφόρμα στο www.qutac.de.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v