Μπαταρίες υψηλής τάσης 5ης γενιάς με την σφραγίδα της BMW

Το BMW Group ξεκίνησε την παραγωγή εξαρτημάτων μπαταριών στα εργοστάσια του Ρέγκενσμπουργκ και της Λειψίας.
Μπαταρίες υψηλής τάσης 5ης γενιάς με την σφραγίδα της BMW

Η παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης 5ης γενιάς και modules μπαταριών για χρήση στις BMW iX και BMW i4 ξεκινά στο Κέντρο Αριστείας Παραγωγής Συστημάτων E-Drive στο Ντίνγκολφινγκ. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία αυξάνει τη δυναμικότητα παραγωγής ηλεκτροκινητήρων 5ης γενιάς που κατασκευάζονται στο Ντίνγκολφινγκ για την BMW iX3 από το 2020 και θα χρησιμοποιούνται στις BMW iX και BMW i4.

Το BMW Group επενδύει πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ στην επέκταση της δυναμικότητας παραγωγής για συστήματα e-drive στο εργοστάσιο του Ντίνγκολφινγκ, μεταξύ 2020 και 2022. Από το 2022, θα κατασκευάζει συστήματα e-drive για πάνω από μισό εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η παραγωγή της BMW iX θα ξεκινήσει σύντομα στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ, και θα ακολουθήσει η παραγωγή της BMW i4 στο εργοστάσιο του Μονάχου φέτος το φθινόπωρο. Τα ενιαία συστήματα e-drive και οι μπαταρίες υψηλής τάσης γι’ αυτά τα οχήματα θα κατασκευάζονται στο Κέντρο Αριστείας Παραγωγής Συστημάτων E-Drive στο Ντίνγκολφινγκ. Το BMW Group ήδη ξεκίνησε την παραγωγή εξαρτημάτων μπαταριών στα εργοστάσια του Ρέγκενσμπουργκ και της Λειψίας τον Απρίλιο και το Μάιο του 2021. Σύμφωνα με την αυξανόμενη ζήτηση των συστημάτων e-drive, τα εργοστάσια του BMW Group στο Λάντσχουτ και το Στέιρ επιταχύνουν επίσης την παραγωγή για τα κελύφη συστημάτων e-drive.



Παραγωγή συστημάτων τεχνολογίας BMW eDrive 5ης γενιάς

Η ισχύς και το ενεργειακό περιεχόμενο των συστημάτων κίνησης και των μπαταριών υψηλής τάσης με τεχνολογία BMW eDrive 5ης γενιάς μπορούν να κλιμακωθούν με ευελιξία. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να προσαρμοστούν άριστα ώστε να υποστηρίζουν διαφορετικές εκδόσεις μοντέλων.

Κάθε όχημα χρησιμοποιεί δύο ενιαία σε μεγάλο βαθμό συστήματα e-drive, που συνδυάζουν τον ηλεκτροκινητήρα, τα ηλεκτρονικά ισχύος και το κιβώτιο σε ένα κέλυφος. Με βάση τη σχεδιαστική αρχή του υπάρχοντος ρότορα με ρεύμα διέγερσης στον ηλεκτροκινητήρα, η 5η γενιά e-drive δεν απαιτεί υλικά που κατατάσσονται στις σπάνιες γαίες.

Η τεχνολογία BMW eDrive περιλαμβάνει επίσης μία μπαταρία υψηλής τάσης με προηγμένη τεχνολογία κυψελών. Το BMW Group συνήψε συμφωνία με τους προμηθευτές του για την αποκλειστική χρήση ανανεώσιμης πράσινης ενέργειας στην παραγωγή κυψελών μπαταριών 5ης γενιάς. Ολόκληρη η μπαταρία υψηλής τάσης προσφέρει εξαιρετικά χαρακτηριστικά στους τομείς απόδοσης, φόρτισης και αποφόρτισης, αντοχής και ασφάλειας. Η τεχνικά τροποποιημένη διαδικασία παραγωγής για modules μπαταριών έχει αναπτυχθεί περαιτέρω έτσι ώστε οι διαφορετικές εκδόσεις των modules να κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής – σύμφωνα με την αυξανόμενη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων και επιπέδων επιδόσεων. Τα συστήματα παραγωγής είναι εξαιρετικά ευέλικτα και προσαρμοζόμενα. Τα modules μπαταριών κατασκευάζονται από πρισματικές κυψέλες μπαταριών από έναν προμηθευτή που τις παραδίδει στο αντίστοιχο εργοστάσιο παραγωγής του BMW Group. Ένα αρθρωτό σύστημα που έχει αναπτυχθεί εσωτερικά επιτρέπει την παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης που προορίζονται για κάθε μοντέλο από αυτά τα modules με ευέλικτη διάταξη.

Σε επίπεδο βιωσιμότητας, το BMW Group υιοθετεί μία ολιστική προσέγγιση με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 και την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης πόρων που καλύπτει ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής παραγωγής, της αλυσίδας εφοδιασμού και της φάσης χρήσης. Στο Ντίνγκολφινγκ, όπως και σε όλες τις τοποθεσίες του BMW Group, η παραγωγή χρησιμοποιεί μόνο πράσινη ενέργεια. Επιπλέον, όλες οι εγκαταστάσεις παραγωγής του BMW Group έγιναν κλιματικά ουδέτερες από φέτος, μέσω αντίστοιχων αντισταθμίσεων και πιστοποιήσεων. Η εταιρεία χρησιμοποιεί πολλούς ακόμα μοχλούς: από τεχνολογία κτιρίων μέχρι ενεργειακά αποδοτικές εγκαταστάσεις και την αυξημένη χρήσει ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ηλεκτρικά φορτηγά θα χρησιμοποιούνται για εσωτερικές μεταφορές αγαθών στο Κέντρο Αριστείας Παραγωγής Συστημάτων E-Drive από το φθινόπωρο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v