Νέοι φορτιστές με την σφραγίδα της BMW

Από το 2013, το BMW Group Hellas σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμες ενέργειες και δράσεις που συμβάλλουν στην ενημέρωση και στην επέκταση της Ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας.
Νέοι φορτιστές με την σφραγίδα της BMW

Με μία πλήρη γκάμα plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων BMW/BMWi και ΜΙΝΙ αλλά και πρωτοποριακά προγράμματα και υπηρεσίες φόρτισης για πελάτες, το BMW Group Hellas έχει δημιουργήσει μία ολιστική προσέγγιση βιώσιμης μετακίνησης που συμβάλλει στην ‘πράσινη’ ανάπτυξη και σε μία εναλλακτική φιλοσοφία οδήγησης, πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Κατανοώντας από πρώτο χέρι τα σημαντικά οφέλη της ηλεκτροκίνησης (επιχειρηματικά, οικολογικά και φορολογικά) και θέλοντας να θέσει νέα πρότυπα για τη βιώσιμη μετακίνηση στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, το BMW Group Hellas προχώρησε στη συνολική εγκατάσταση 32 φορτιστών AC (ισχύος 22 kW) και 2 φορτιστών DC (ισχύος 50 kW) επενδύοντας συνολικά 200.000 ευρώ.



Οι 36 συνολικές θέσεις φόρτισης που πλέον υπάρχουν στις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το BMW Group Hellas επιτρέπουν ταυτόχρονη φόρτιση 36 αυτοκινήτων. Οι υπερσύγχρονοι φορτιστές μάρκας ABB, διαθέτουν εγκατεστημένο σύστημα “έξυπνης φόρτισης” και διαχείρισης ενέργειας (load management) καθώς και εγκατεστημένο λογισμικό για παροχή δεδομένων φόρτισης ανά φορτιστή (ώρες φόρτισης, διάρκεια, κατανάλωση ενέργειας κ.λπ.). Η λειτουργία των φορτιστών μπορεί να γίνει μόνο μέσω κάρτας RFID ή app που απαιτεί προεγκατάσταση στο Smartphone του εκάστοτε χρήστη.

Στο πλαίσιο της «αλλαγής νοοτροπίας και αντίληψης» σε μία νέα εποχή για την Ηλεκτροκίνηση, και εκτός από την εγκατάσταση φορτιστών στις θέσεις στάθμευσης, το BMW Group Hellas προχώρησε και στην παροχή Plug-in υβριδικών εταιρικών οχημάτων (BMW Χ1 xDrive25e, BMW Χ2 xDrive25e, BMW 330e sedan και MINI Cooper SE ALL4 Countryman) σε στελέχη της εταιρείας. Επιπλέον, στους χρήστες των εταιρικών οχημάτων προσφέρονται δυνατότητες όπως Δωρεάν παροχή φόρτισης και Φορολογικά οφέλη (όπως μηδενικός εταιρικός φόρος) αλλά και σημαντικά οφέλη για την ίδια την εταιρεία (αυξημένες αποσβέσεις και φοροαπαλλαγές).

Αξίζει να αναφερθεί ότι με το νέο στόλο Plug-in υβριδικών οχημάτων, η ετήσια εξοικονόμηση εκπομπών CO2 υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 30 τόνους (υπολογισμένη για 10.000 χλμ. διανυθέντων χλμ., ανά αυτοκίνητο, ανά έτος).

Για το BMW Group Hellas, εξίσου σημαντική είναι και η συμβολή της «Δίολκος». Το κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία είναι ενεργειακής κλάσης Α και διαθέτει πολλαπλά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας που εξοικονομούν ετησίως 540 τόνους CO2 παρέχοντας «πράσινη» ενέργεια και στις νέες υποδομές φόρτισης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v