Ο ρόλος της αεροδυναμικής στη Ford Mustang Mach 1

Η Mustang Mach 1 διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες για απολαυστική οδήγηση στην πίστα.
Ο ρόλος της αεροδυναμικής στη Ford Mustang Mach 1

Η αγωνιστικών προδιαγραφών Mustang Mach 1 διαθέτει επεμβάσεις που βελτιστοποιούν τα χαρακτηριστικά του κινητήρα και την αεροδυναμική απόδοση ενσαρκώνοντας την πιο ευέλικτη και γρήγορη έκδοση της θρυλικής Mustang που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην Ευρώπη.

Ο V8 βενζινοκινητήρας με απόδοση 460 ίππων ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 ΄΄. Το χειροκίνητο κιβώτιο TREMEC και το 10-τάχυτο αυτόματο συνδυάζονται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η κάθετη παραγόμενη δύναμη είναι αυξημένη κατά 22%.

Η Mustang Mach 1 διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες για απολαυστική οδήγηση στην πίστα – όπως η ρυθμιζόμενη ανάρτηση MagneRide, τα επιλέξιμα προφίλ οδήγησης που περιλαμβάνουν το πρόγραμμα Track και τα Track Apps συμπεριλαμβανομένου του Launch Control.

Οι αεροδυναμικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν νέες άνω και κάτω γρίλιες δύο τμημάτων και πλαϊνές γρίλιες για βελτιωμένη ψύξη και ένα νέο εμπρός splitter, προστατευτική ποδιά, μονή αεροτομή και αγωνιστικού τύπου πίσω διαχύτη για βελτιστοποιημένη κάθετη δύναμη και αεροδυναμική ισορροπία. Η μακρύτερη ποδιά κάτω από τον κινητήρα διαθέτει ειδικά πτερύγια που κατευθύνουν τη ροή του αέρα στα φρένα του αυτοκινήτου, τα οποία εφοδιάζονται με ένα αναβαθμισμένο σύστημα brake booster για άμεσο, αξιόπιστο φρενάρισμα. Οι 6πίστονες δαγκάνες της BremboTM εξασφαλίζουν αποστάσεις φρεναρίσματος από τα 100 στα 0 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 32 μέτρα.



Σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη αεροδυναμική, ώστε να επιτυγχάνονται οι πιο άμεσες αλλαγές πορείας και η καλύτερη απόκριση σε σχέση με οποιαδήποτε Mustang που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην Ευρώπη, το σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide και τα σκληρότερα εμπρός ελατήρια και οι αντιστρεπτικές δοκοί είναι όλα μοναδικά ρυθμισμένα για την Mustang Mach 1.

Η αρχιτεκτονική της ανάρτησης είναι διαμορφωμένη για να ελέγχει τη βύθιση και την ανύψωση στην έντονη επιτάχυνση και το φρενάρισμα και περιλαμβάνει υποπλαίσια και βραχίονες που προέρχονται από τα μοντέλα Mustang Shelby GT350 και GT500. Μοναδικές αλουμινένιες ζάντες με 5 μπράτσα, διάμετρο 19 ίντσες και μεγαλύτερο κατά 0,5 ίντσες πλάτος εμπρός και πίσω, συνδυάζονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 για εξαιρετική πρόσφυση στο δρόμο και στην πίστα.

Αναβαθμίζοντας περαιτέρω  την οδηγική εμπειρία, η Mustang Mach 1 προσφέρει τα επιλέξιμα προφίλ οδήγησης της Mustang, μεταξύ των οποίων τα Sport και Track modes, 3 ενώ τα Track Apps 3 επιτρέπουν στους οδηγούς να αξιοποιούν το επιταχυνσιόμετρο, τα χρονόμετρα καταγραφής της επιτάχυνσης και το σύστημα Launch Control 4 – όλα προβάλλονται στον στάνταρ, ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12 ιντσών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v