Η Renault ενισχύει την υβριδική τεχνολογία

Η μάρκα διευρύνει τη γκάμα της με υβριδικές και plug-in hybrid εκδόσεις.
Η Renault ενισχύει την υβριδική τεχνολογία
Με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας και σχεδόν 400.000 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι σήμερα, η Renault είναι ηγέτης των ηλεκτρικών (EV) αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά. Επενδύοντας στην εξειδίκευσή της στον τομέα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η μάρκα έχει ήδη διευρύνει τη γκάμα της με υβριδικές και plug-in hybrid εκδόσεις.

Με πάνω από 150 κατοχυρωμένες πατέντες και με την αξιοποίηση της εμπειρίας από τους αγώνες της Formula1, η τεχνολογία E-TECH hybrid αποτελεί ένα εξαιρετικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Τόσο τα υβριδικά όσο και τα plug-in hybrid μοντέλα, προσφέρουν τον ιδανικό βαθμό οικονομίας αλλά και οδηγικής απόλαυσης, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις εκπομπές του CO2, αλλά και την κατανάλωση.

Μέσα στο 2020 η επαναστατική αυτή τεχνολογία ξεκίνησε να προσφέρεται σε τρία από τα βασικά μοντέλα της μάρκας, αποτελώντας την καλύτερη απόδειξη της προσπάθειάς της να γίνει η εμπειρία EV προσιτή και προσβάσιμη από όλους: Clio E-TECH Hybrid, Captur E-TECH Plug-in Hybrid, Megane Wagon E-TECH Plug-in Hybrid.

Το 2021, με τα νέα Arkana, Captur E-TECH Hybrid και Megane Hatchback E-TECH Plug-In Hybrid, η Renault διαθέτει πλέον μία πλήρη γκάμα εξηλεκτρισμένων οχημάτων, αποτελούμενη από έξι μοντέλα E-TECH hybrid και plug-in hybrid.

Ο Gilles Le Borgne, Ε. Αντιπρόεδρος (EVP) Μηχανικής του Renault Group, επιβεβαίωσε ότι η μάρκα προετοιμάζεται για το μέλλον, περνώντας, πλέον, στις επόμενες γενιές μοντέλων E-TECH υβριδικής τεχνολογίας.

Αναφορικά με τα μεγαλύτερα segments – ειδικότερα εκείνο των C-SUV – το 2022 θα παρουσιαστεί ο νέος 3κύλινδρος κινητήρας 1,2 λίτρου που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για απόδοση 200 ίππων σε υβριδική έκδοση, ή 280 ίππων σε plug-in hybrid έκδοση με κίνηση στους 4 τροχούς (μέσα στο 2024).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v