Από 16.800 το νέο Toyota Yaris Cross

Το Toyota Yaris Cross βασίζεται στη νέα πλατφόρμα GA-B της ιαπωνικής εταιρείας και αναμένεται στην ελληνική αγορά μετά το καλοκαίρι.
Από 16.800 το νέο Toyota Yaris Cross

Το νέο Yaris Cross έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί για την Ευρώπη, ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις και προτιμήσεις της κατηγοριας  B-SUV, της γηραιάς ηπείρου. Επίσης, θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη, στο εργοστάσιο της Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), μαζί με τη νέα γενιά Yaris hatchback, από το 2021.

Ως μέλος της οικογένειας Yaris, το Yaris Cross βασίζεται στη νέα πλατφόρμα GA-B της Toyota για συμπαγή οχήματα. Επίσης μοιράζεται τη σχεδιαστική και χωροταξική φιλοσοφία big-small που χαρακτήριζε το πρώτο Yaris, και προσφέρει ένα ευρύχωρο εσωτερικό με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις.

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η διαθεσιμότητα ενός συστήματος τετρακίνησης AWD-i ενισχύουν τον αυθεντικό SUV χαρακτήρα.Με την προσθήκη του Yaris Cross, η οικογένεια SUV της Toyota επεκτείνεται, καλύπτοντας πλέον τις κατηγορίας B, C και D.



Το Yaris και το Yaris Cross είναι τα πρώτα μοντέλα που υιοθετούν το τελευταίο hybrid electric σύστημα 1.5 της Toyota, έχοντας εξελιχθεί από τα μεγαλύτερα σύνολα 2.0 και 2.5 τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από πρόσφατα νέα μοντέλα όπως τα Corolla, C-HR, RAV4 και Camry. Το hybrid electric σύστημα περιλαμβάνει ένα νέο βενζινοκινητήρα 1.5 κύκλου Atkinson, έχοντας προηγουμένως ληφθεί σχολαστικά μέτρα για μείωση των εσωτερικών τριβών και μηχανικών απωλειών και βελτιστοποίηση της ταχύτητας καύσης. Το αποτέλεσμα είναι υψηλή ροπή στις χαμηλές στροφές και εξαιρετική οικονομία καυσίμου. Η θερμική απόδοση του κινητήρα φτάνει στο 40%, υπερέχοντας έναντι εφάμιλλων κινητήρων ντίζελ, που μεταφράζεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης, μόλις 4.2 λιτρα/100χλμ. και 103 γραμ./χλμ. εκπομπών CO2.

Το νέο hybrid electric σύστημα αποδίδει μέγιστη ισχύ 116 ιππων. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην καμπύλη ροπής, κάτι που αυξάνει την ταχύτητα απόκρισης.

Το Yaris Cross έχει το ίδιο μεταξόνιο 2.560 χιλ. με το νέο Yaris hatchback, αλλά είναι 240 χιλ. μακρύτερο συνολικά, με την προσθήκη 60 χιλ. στον εμπρός πρόβολο και 180 χιλ. στον πίσω, διασφαλίζοντας περισσότερο εσωτερικό χώρο. Η απόσταση από το έδαφος είναι 30 χιλ. μεγαλύτερη και το όχημα είναι ψηλότερο και φαρδύτερο συνολικά - κατά 90 και 20 χιλ. αντίστοιχα.

Αναμένεται στην ελληνική αγορά μετά το καλοκαίρι. Η γκάμα ξεκινά από τα 16.800 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v