Νέα Skoda Fabia: Το πιο ευρύχωρο supermini

Η Skoda αποκάλυψε την ολοκαίνουργια Fabia, στην τέταρτη πλέον γενιά της και 22 χρόνια μετά το ντεμπούτο του μοντέλου.
Νέα Skoda Fabia: Το πιο ευρύχωρο supermini

Με περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια μονάδες, η FABIA είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο μοντέλο της μάρκας μετά την Octavia και ένα από τα best-sellers διεθνώς στην κατηγορία του.

Η νέα Fabia βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group και είναι κορυφαία σε ευρυχωρία, με σύγχρονο, εμπνευσμένο design. Επιπλέον περιλαμβάνει βελτιωμένα χαρακτηριστικά άνεσης και πολλά προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού. Σε συνδυασμό με κλασικές και παραδοσιακές αξίες της μάρκας, όπως η σχέση ποιότητας/τιμής, τα υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας και μια πληθώρα χαρακτηριστικών Simply Clever.

Ο μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος

Το νέο μοντέλο έχει ξεπεράσει το όριο των 4 μέτρων, στα 4,108 μ., σημαντικά μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του. Ο χώρος αποσκευών - που στα 330 λίτρα ήταν ήδη ο μεγαλύτερος στην κατηγορία – πλέον έχει ανέβει στα 380 λίτρα.

Eπιτυγχάνει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd μόλις 0,28 (προηγούμενη γενιά: 0,32), δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ στην κατηγορία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εξοικονόμηση καυσίμου έως 0,2 λίτρα ανά 100 χλμ. όταν το αυτοκίνητο ταξιδεύει με σταθερή ταχύτητα 120 χλμ./ώρα. Για κάθε χιλιόμετρο που κινείται με τις περσίδες κλειστές, εκπέμπει έως και πέντε γραμμάρια λιγότερο CO2.

Παράλληλα, διαθέτει ειδικά πλαστικά διακοσμητικά για τη βελτίωση της αεροδυναμικής – μία πρωτιά στην κατηγορία.



Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει η ελεύθερη οθόνη διαστάσεων έως 9,2 ίντσες, πάνω από την κεντρική κονσόλα. Εκτός από τα υπερσύγχρονα συστήματα ψυχαγωγίας/ενημέρωσης, μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με Virtual Cockpit, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, για πρώτη φορά. Είναι παραμετροποιήσιμος, με τον οδηγό να επιλέγει από και έως 5 διατάξεις, ανάμεσά τους και η διάταξη Sport, στην οποία το στροφόμετρο βρίσκεται στο κέντρο. Ως στάνταρ, η FABIA διαθέτει αναλογικό ταμπλό οργάνων και οθόνη πληροφοριών 3,5 ιντσών.

Eξοπλίζεται με μία ευρεία γκάμα ισχυρών και αποδοτικών κινητήρων που συμμορφώνονται με το αυστηρό πρότυπο εκπομπών Euro 6d. Η ισχύς τους κυμαίνεται από 65 ίππους έως  150 ίππους. Τα μοντέλα με απόδοση έως 95 ίππους είναι εξοπλισμένα με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ υπάρχει η επιλογή ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων και ενός αυτόματου DSG 7 σχέσεων για τον TSI 1.0 που παράγει 110 ιππους.

Διαθέσιμοι δύο τρικύλινδροι βενζινοκινητήρες MPI ψεκασμού πολλαπλών σημείων, με ισχύ 65 και 80 ίππους αντίστοιχα. Ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI, με ισχύ 150 ιππους, είναι ο νέος κορυφαίος κινητήρας για τη Fabia.

Αναμένεται την ελληνική αγορά στο τέλος της χρονιάς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v