Αυτή είναι η Volvo

Από το μακρινό 1927 το Volvo Car Group καινοτομεί στην τεχνολογία και την ασφάλεια.
Αυτή είναι η Volvo

Το πρώτο αυτοκίνητο Volvo κυκλοφόρησε από τη γραμμή παραγωγής του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία το 1927. Από τότε, το Volvo Car Group υπήρξε παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία και την καινοτομία στον τομέα της ασφάλειας. Σήμερα, η Volvo είναι μία από τις πιο γνωστές και σεβαστές μάρκες αυτοκινήτων στον κόσμο με πωλήσεις σε περίπου 100 χώρες.

Η Volvo Car Group (Volvo Cars) ανήκει στην Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) της Κίνας. Η Volvo Cars αποτελούσε μέρος του Σουηδικού Ομίλου Volvo έως το 1999, όταν η εταιρεία εξαγοράστηκε από τη Ford Motor Company. Το 2010, η Volvo Cars εξαγοράστηκε από την Geely Holding.

Το όνομα «Volvo» ανήκει στην Volvo Trademark Holding AB, η οποία ανήκει από κοινού στην Volvo Cars και την Volvo Group.

40.000 υπάλληλοι

Τα αυτοκίνητα της Volvo διατίθενται στην αγορά και πωλούνται από περιφερειακές εταιρείες και εθνικές εταιρείες πωλήσεων μέσω περίπου 2.300 τοπικών αντιπροσώπων σε περίπου 100 χώρες. Οι περισσότερες αντιπροσωπείες είναι ανεξάρτητες εταιρείες. Από τον Δεκέμβριο του 2020, η Volvo Cars είχε περίπου 40.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης σε όλο τον κόσμο.

Η Volvo Cars πωλεί premium μοντέλα αυτοκινήτων σε τρία τμήματα: sedan (S60, S90), ευέλικτα συγκροτήματα (V60, V90) και SUV (XC40, XC60, XC90).

Το 2020, η Volvo Cars πούλησε 661.713 αυτοκίνητα. Η μεγαλύτερη αγορά, η Κίνα, αντιπροσώπευε περίπου το 25% του συνολικού όγκου πωλήσεων το 2020, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες (17%), τη Σουηδία (8%), τη Γερμανία (7%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (7%).

Για το οικονομικό έτος 2020, η Volvo Car Group κατέγραψε λειτουργικά κέρδη 8,5 BSEK (14,3 BSEK το 2018). Τα έσοδα κατά την περίοδο ανήλθαν σε 262,8 BSEK (274,1 BSEK).



Κατασκευάζει από το 1930 κινητήρες στη Σουηδία

Τα κεντρικά γραφεία της Volvo Cars, η ανάπτυξη προϊόντων, η εμπορία και η διοίκηση βρίσκονται κυρίως στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Από το 2011, η Volvo Cars έχει γραφεία στη Σαγκάη και στο Τσενγκντού (και οι δύο Κίνα). Η έδρα της Volvo Cars China στη Σαγκάη περιλαμβάνει ένα Τεχνολογικό Κέντρο και λειτουργίες όπως πωλήσεις και μάρκετινγκ, κατασκευή, αγορά, ανάπτυξη προϊόντων καθώς και άλλες λειτουργίες υποστήριξης.

Εκτός από τις κύριες ευρωπαϊκές μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων στο Γκέτεμποργκ (Σουηδία) και στη Γάνδη (Βέλγιο), η Volvo Cars κατασκευάζει από το 1930 κινητήρες στο Skövde (Σουηδία). Η παραγωγή των συστατικών του σώματος βρίσκεται στο Olofström (Σουηδία) από το 1969.

Επιπλέον, η εταιρεία λειτουργεί εργοστάσια συναρμολόγησης στην Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία) και στο Μπανγκαλόρ (Ινδία), καθώς και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στη Σαγκάη, στη Στοκχόλμη, στο Λουντ (και στη Σουηδία) και στο Σάνιβεϊλ (ΗΠΑ) Η Volvo Cars διαθέτει επίσης κέντρα σχεδιασμού στο Γκέτεμποργκ, το Καμαρίλο (ΗΠΑ) και τη Σαγκάη.

Εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα

Το 2013, η Volvo Cars ξεκίνησε την παραγωγή της στο πρώτο κινεζικό εργοστάσιο παραγωγής της στο Τσενγκντού. Ένα δεύτερο εργοστάσιο στο Daqing ξεκίνησε την παραγωγή του το 2014, ενώ η Volvo Cars λειτουργεί επίσης ένα εργοστάσιο παραγωγής στο Luqiao και ένα εργοστάσιο μηχανών στο Zhangjiakou στην Κίνα. Στις ΗΠΑ, η Volvo Cars διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής στο Berkeley County, Νότια Καρολίνα, η οποία άνοιξε το 2018.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v