Τεχνολογία από το μέλλον στην Mercedes-Benz EQS

Η EQS συναρπάζει τον οδηγό και τους επιβάτες με την πρωτοποριακή της τεχνολογία, σχεδίαση, λειτουργικότητα και συνδεσιμότητα.
Τεχνολογία από το μέλλον στην Mercedes-Benz EQS

H Mercedes-Benz EQS, είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές sedan από τη Mercedes-EQ με το οποίο επαναπροσδιορίζει ολόκληρη την κατηγορία. Η EQS είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή αρχιτεκτονική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της πολυτελούς και της executive κατηγορίας. Η EQS συναρπάζει τον οδηγό και τους επιβάτες με την πρωτοποριακή της τεχνολογία, σχεδίαση, λειτουργικότητα και συνδεσιμότητα. Τα πρώτα μοντέλα που θα τεθούν σε κυκλοφορία είναι η EQS 450+ ισχύος 245 kW και η EQS 580 4MATIC ισχύος 385 kW.

Η πιο εξελιγμένη πλοήγηση

Η πλοήγηση με Electric Intelligence σχεδιάζει την ταχύτερη και πλέον εξυπηρετική διαδρομή, συμπεριλαμβάνοντας τις στάσεις φόρτισης, με βάση διάφορους παράγοντες, και αντιδρά δυναμικά σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης ή στη αλλαγή του τρόπου οδήγησης, για παράδειγμα. Ένα νέο χαρακτηριστικό της EQS είναι μία ένδειξη στο σύστημα infotainment (MBUX Mercedes-Benz User Experience), η οποία δείχνει εάν η χωρητικότητα της μπαταρίας επαρκεί για την επιστροφή στο σημείο εκκίνησης χωρίς φόρτιση. Οι σταθμοί φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής που προστίθενται από τον οδηγό έχουν προτεραιότητα κατά τον υπολογισμό της διαδρομής, και μπορούν να εξαιρούνται οι προτεινόμενοι σταθμοί φόρτισης. Επίσης, υπολογίζεται το κόστος φόρτισης ανά στάση φόρτισης.



Η EQS είναι η πρώτη Mercedes που προσφέρει την επιλογή ενεργοποίησης εντελώς νέων λειτουργιών του οχήματος μέσω απομακρυσμένων ενημερώσεων λογισμικού (over-the-air, OTA) σε πολλούς τομείς. Από την πρώτη κυκλοφορία στην αγορά θα διατίθενται δύο ειδικά προγράμματα οδήγησης για νεαρούς οδηγούς.

Αυτό σημαίνει ότι, μετά την αγορά και την αρχική διαμόρφωση του καινούριου αυτοκινήτου, ορισμένα χαρακτηριστικά της EQS μπορούν να προσαρμοστούν κατάλληλα στις προσωπικές προτιμήσεις. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ξεκλειδώματος του συστήματος διεύθυνσης πίσω άξονα με μεγαλύτερη γωνία διεύθυνσης δέκα μοιρών. Εκτός από την κλασική αγορά επιμέρους λειτουργιών, σχεδιάζονται επίσης συνδρομές, παροδικές ενεργοποιήσεις και φάσεις δωρεάν δοκιμής.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v