Nέο VW Polo: Βουτιά στον ψηφιακό κόσμο

Το ανανεωμένο Polo υιοθετεί νέο look με πολύ φρέσκο design και τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.
Nέο VW Polo: Βουτιά στον ψηφιακό κόσμο

Η Volkswagen ανανεώνει το Polo, ένα παγκόσμιο best-seller της που από το 1975 έχει πουλήσει περισσότερες από 18 εκατομμύρια μονάδες.

Υιοθετεί νέο look με πολύ φρέσκο design και τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Τα φωτιστικά σώματα είναι στάνταρ LED μπρος-πίσω, ενώ επανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες και η πέμπτη πόρτα. Χάρη στην τεχνολογία LED, έχει μια ιδιαίτερα χαρισματική υπογραφή ημέρας και νύχτας.

Διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό το Digital Cockpit, στάνταρ, ένα επανασχεδιασμένο πολυλειτουργικό τιμόνι επίσης στάνταρ, και συστήματα ψυχαγωγίας νέας γενιάς, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου (eSIM) και του App-Connect Wireless (και τα δύο εξαρτώνται στις προδιαγραφές).



Εξοπλίζεται με πολλές τεχνολογίες που η Volkswagen πρωτοπαρουσίασε στα μεγάλα μοντέλα της. Είναι το πρώτο όχημα στην κατηγορία του που προσφέρεται με την προαιρετική δυνατότητα IQ.DRIVE Travel Assist. Αυτό συγκεντρώνει λειτουργίες όπως το νέο προβλέψιμο ACC (Adaptive Cruise Control) και το Lane Assist για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος υποβοήθησης που επιτρέπει εν μέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση με ταχύτητες έως και 210 χλμ./ωρα.

Σε οχήματα εξοπλισμένα με Travel Assist, το νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών (που διατίθεται στάνταρ) είναι εξοπλισμένο με επιφάνειες ευαίσθητες στην αφή. Αυτά δηλώνουν ότι τα χέρια του οδηγού αγγίζουν το τιμόνι όταν ενεργοποιείται το IQ.DRIVE Travel Assist, ικανοποιώντας έτσι τις απαιτήσεις για το Επίπεδο 2 σχετικά με την κλίμακα του αυτοματισμού οδήγησης εντός της ΕΕ.

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με διάφορα συστήματα υποβοήθησης στάνταρ, όπως το Autonomous Emergency Braking Front Assist, το οποίο περιλαμβάνει το City Emergency Braking System και τώρα επίσης το Lane Assist. Το γεγονός είναι: θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα άλλο αυτοκίνητο στην τάξη του Polo που προσφέρει ένα τόσο καινοτόμο φάσμα συστημάτων υποβοήθησης.

Το νέο Polo έχει μήκος 4.053 χιλ., πλάτος 1.751 χιλ. και ύψος 1.446 χιλ.. Ένα μεγάλο μεταξόνιο 2.564 χιλ. εκτείνεται μεταξύ των πρόσφατα σχεδιασμένων εμπρός και πίσω προφυλακτήρων. Αυτή η μέτρηση μειώνει τις προεξοχές, κάνοντας το αυτοκίνητο να φαίνεται δυνατό και σπορ.

Το νέο Polo θα προσφέρεται με τέσσερις βενζινοκινητήρες και έναν κινητήρα βενζίνης/φυσικού αερίου, ενώ αργότερα θα παρουσιαστεί και έκδοση GTI. Στο λανσάρισμα, όλοι κινητήρες είναι τρικύλινδροι, χωρητικότητας 999 cm., εξοπλισμένοι με υπερσυμπιεστή – με εξαίρεση τον πιο μικρό.

Το νέο Volkswagen Polo αναμένεται στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v