Suzuki Swift Hybrid: Επιπλέον ροπή στον κινητήρα

Ο νέος κινητήρας 1.2 Dualjet  του μοντέλου διαθέτει σύστημα διπλού ψεκασμού σε κάθε κύλινδρο για υψηλή θερμική απόδοση.
Suzuki Swift Hybrid: Επιπλέον ροπή στον κινητήρα
Η Suzuki, αξιοποιεί τις δυνατότητες που δίνει η ήπια υβριδική τεχνολογία. Η οικονομία στο καύσιμο και η ενίσχυση της ροπής του κινητήρα είναι τα σημαντικότερα ατού της τεχνολογίας που συμβάλει στη μείωση των ρύπων χωρίς να αυξάνει σε μεγάλο βαθμό το βάρος του αυτοκινήτου.

Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής μάρκας στη κατηγορία των supermini, την δημοφιλέστερη κατηγορία της ελληνικής αγοράς είναι το ανανεωμένο Swift.

Ο νέος κινητήρας 1.2 Dualjet (K12D) διαθέτει σύστημα διπλού ψεκασμού σε κάθε κύλινδρο για υψηλή θερμική απόδοση. Τεχνολογικές καινοτομίες συμβάλλουν στην χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης συμπίεσης, τον μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων που επενεργεί άμεσα από χαμηλό εύρος στροφών κινητήρα και λειτουργεί σε μεγάλο εύρος γωνιών του στροφάλου. Επίσης, μια αντλία λαδιού μεταβλητής χωρητικότητας διατηρεί χαμηλή υδραυλική πίεση σε χαμηλές θερμοκρασίες κινητήρα και τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα μπεκ ψύξης εμβόλου εκμηδενίζουν τις ψυκτικές απώλειες και περιορίζουν τον θόρυβο του κινητήρα.

Βελτιωμένη οδηγική απόδοση

Το νέο υβριδικό σύστημα 48V αποτελείται από μια ηλεκτρογεννήτρια (ISG – Integrated Starter Generator) με λειτουργία ηλεκτρικού κινητήρα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και ένα μετατροπέα τάσης 48-12V DC/DC. Με μεγαλύτερη τάση τροφοδοσίας από το υβριδικό σύστημα 12V, αυξάνει τόσο την ανάκτηση ενέργειας από την επιβράδυνση, όσο και την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την υποβοήθηση του κινητήρα, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου και να βελτιωθεί η οδηγική απόδοση. Παρόλο που δίνεται προτεραιότητα στην κατανάλωση του καυσίμου υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, το σύστημα προσθέτει επιπλέον ροπή στον κινητήρα, χρησιμοποιώντας μια από τις δύο λειτουργίες (αναπλήρωση ροπής ή ενίσχυση ροπής) όταν κρίνει ότι ο οδηγός ζητά γρήγορη επιτάχυνση. Επιπλέον, η ηλεκτρογεννήτρια θέτει τον κινητήρα σε λειτουργία ρελαντί και εξαλείφει την κατανάλωση καυσίμου κατά την επιβράδυνση. H Hybrid τεχνολογία διατίθεται από τη βασική έκδοση GL.

Πέντε χρόνια εγγύηση

Η γκάμα του ανανεωμένου Suzuki Swift Hybrid 48V, ξεκινά από τα 12.986 ευρώ. Αυτή η τιμή αφορά την έκδοση 1.2 GL 2WD, με το προωθητικό πρόγραμμα Hybrid for U. Με αυτόματο κιβώτιο CVT οι τιμές ξεκινούν από τα 14.373 ευρώ. Οι εκδόσεις με τετρακίνηση έχουν αρχική τιμή 15.754 ευρώ. Όπως όλα τα μοντέλα της Suzuki, έχει υψηλή αξία μεταπώλησης. Πέντε χρόνια εγγύηση και οδική βοήθεια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v