Volvo: Το πρώτο κλιματικά αυτοκίνητο μέχρι το 2030

Το Polestar 0 project, είναι ένα πλήρως ουδέτερο κλιματικά αυτοκίνητο, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2030.
Volvo: Το πρώτο κλιματικά αυτοκίνητο μέχρι το 2030

Η Volvo, εδώ και πολλές δεκαετίες πασχίζει για την μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κατασκευή και χρήση των αυτοκίνητων. Η οικολογική ευαισθησία της δεν μένει στα χαρτιά, υλοποιεί τα προγράμματα της και περιορίζει σημαντικά την επιβάρυνση του πιο πολύτιμου αγαθού που μας δίνει γενναιόδωρα η φύση.

Η Volvo, η πολυτελής σουηδική μάρκα, δημιούργησε την  θυγατρική φίρμα Polestar η οποία κατασκευάζει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών προδιαγραφών.   

Ένα πρώτο δείγμα των προσπαθειών της είναι το Polestar 0 project, ένα πραγματικά ουδέτερο κλιματικά αυτοκίνητο μέχρι το 2030, που θα οδηγήσει τη «σχεδίαση με στόχο το μηδέν», με μηδενισμό των εκπομπών αντί της αντιστάθμισης που επιτυγχάνεται με φύτευση δέντρων. Η Polestar, πιστεύει ότι η κλιματική ουδετερότητα απαιτεί αναθεώρηση της παραδοσιακής προσέγγισης, καινοτομία και εκθετικές τεχνολογίες, καίριες για την επίτευξή της.



Στην πρώτη ετήσια ανασκόπηση της Polestar, η σουηδική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων ανακοινώνει έναν εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο: Να δημιουργήσει το πρώτο πραγματικά ουδέτερο κλιματικά αυτοκίνητο μέχρι το 2030.

Με το Polestar 0 project, η εταιρεία θα στοχεύσει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα αλλάζοντας τον τρόπο που φτιάχνονται τα αυτοκίνητα, αντί να κάνει χρήση παραδοσιακών μεθόδων και στη συνέχεια να φυτεύει δέντρα για να αντισταθμίσει το CO2e1. Η συγκεκριμένη προσέγγιση περιλαμβάνει συνεργασία σε όλη τη διαδικασία εξέλιξης και την αλυσίδα εφοδιασμού, από τους προμηθευτές έως τους διανομείς.

Περιβαλλοντολόγοι προειδοποιούν ότι η αντιστάθμιση δεν είναι βιώσιμη σε βάθος χρόνου. Εκκρεμούν απαντήσεις σε ζητήματα όπως η μακροπρόθεσμη ικανότητα αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα από τα δάση και το έδαφος, καθώς ένα δάσος επηρεάζεται από την υλοτομία, μπορεί να καταστραφεί από πυρκαγιά ή να επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή.

Η κλιματική δράση είναι ήδη ενσωματωμένη σε όλο το εύρος της επιχειρηματικής δράσης της Polestar, ενώ το σύστημα επιβράβευσης των εργαζομένων της εταιρείας συνδέεται με την εκπλήρωση κλιματικών στόχων.

Προϊόντική δήλωση βιωσιμότητας

Οι δηλώσεις βιωσιμότητας, συνηθισμένη πρακτική σε κλάδους όπως οι βιομηχανίες τροφίμων και μόδας, θα εφαρμόζονται σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα Polestar, με αρχή το Polestar 2, για το οποίο αρχικά αποκαλύπτονται το αποτύπωμα άνθρακα και η προέλευση των ορυκτών ειδικού κινδύνου. Η σχετική σήμανση θα εμφανιστεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας και στα Polestar Space, θέτοντας ένα μοναδικό προηγούμενο διαφάνειας για την αυτοκινητοβιομηχανία. Σταδιακά, θα προστίθενται επιπλέον λεπτομέρειες και πληροφορίες, αντανακλώντας την συνεχή αναβάθμιση της βιωσιμότητας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v