Άσε το αυτοκίνητο και πάρε ποδήλατο

Η κυβέρνηση της Γαλλίας, εξετάζει σοβαρά την πρόταση να προσφέρει επιδότηση για την ανταλλαγή των οχημάτων με ηλεκτρικά ποδήλατα.
Άσε το αυτοκίνητο και πάρε ποδήλατο
Κάθε μέρα που περνά, γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη να προστατεύσουμε το περιβάλλον και την ψυχική μας υγεία από την καθημερινή φόρτιση.

Η μετακίνηση μας στις μεγάλες πόλεις είναι όλο και πιο δύσκολη καθώς αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νέων αυτοκινήτων που προστίθενται στη κυκλοφορία.

Μια λύση που έχουν εφαρμόσει εδώ και πολλές δεκαετίες αρκετές ευρωπαϊκές χώρες με το κατάλληλο ανάγλυφο είναι η χρήση του ποδήλατου. Η Δανία και η Ολλανδία είναι η χαρά των ποδηλατών όλων των ηλικιών.

Τώρα στη Γαλλία, η νέα τάση είναι η ανάπτυξη της χρήσης του ποδήλατου και η αντικατάσταση του από το αυτοκίνητο, τουλάχιστον στις αστικές μετακινήσεις.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας, εξετάζει σοβαρά την πρόταση να προσφέρει στους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων μπόνους 2.500 ευρώ για να ανταλλάξουν τα οχήματά τους με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Οι νομοθέτες στην Εθνοσυνέλευση ενέκριναν το μέτρο σε προκαταρκτική ψηφοφορία.

Ήταν μια τροπολογία σε ένα νομοσχέδιο για το κλίμα που περνούσε από το κοινοβούλιο που στοχεύει στη μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου κατά 40% το 2030 από τα επίπεδα του 1990.

Εάν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση, η Γαλλία θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα προσφέρει στους ανθρώπους την ευκαιρία να ανταλλάξουν ένα γερασμένο όχημα με ηλεκτρικό ή πτυσσόμενο ποδήλατο, δήλωσε η Γαλλική Ομοσπονδία Χρηστών Ποδηλάτων (FUB).

"Για πρώτη φορά αναγνωρίζεται ότι η λύση δεν είναι να γίνουν τα αυτοκίνητα πιο πράσινα, αλλά απλά να μειωθεί ο αριθμός τους", δήλωσε ο Olivier Schneider του FUB.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v