Ανανεωμένο VW Tiguan: Εξαιρετικό και το 1.4 eHybrid!

Το Tiguan ανανεώθηκε ριζικά, με νέο design και αποδοτικά, προηγμένα κινητήρια συστήματα βενζίνης και πετρελαίου.
Ανανεωμένο VW Tiguan: Εξαιρετικό και το 1.4 eHybrid!

Το Volkswagen Tiguan είναι το SUV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη και ένα από τα σημαντικότερα best-sellers στον κόσμο, ανεξάρτητα κατηγορίας. Το Tiguan ανανεώθηκε ριζικά, με νέο design, ισχυρά και αποδοτικά προηγμένα κινητήρια συστήματα βενζίνης και πετρελαίου ενώ στην τεχνολογική κορυφή της γκάμας φιγουράρει η eHybrid, η plug-in υβριδική έκδοση με τον 1.4 TSI βενζινοκινητήρα  και ηλεκτροκινητήρα, που συνδυαστικά αποδίδουν 245 ίππους ενώ το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά για περίπου 50 χιλιόμετρα (WLTP).

Η συνδυαστική ισχύς στο Tiguan eHybrid είναι 245 ίππων και η μέγιστη ροπή 400 Nm. Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μπαταρία με ενεργειακό περιεχόμενο 13 kWh και σχηματίζει μια συμπαγή μονάδα μαζί με το ειδικά σχεδιασμένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 6-σχέσεων. Η μονάδα συνδέεται απευθείας με τον εγκάρσια τοποθετημένο  κινητήρα TSI, με την κίνηση να μεταδίδεται στον μπροστινό άξονα.



Ξεκινά ηλεκτρικά (E-MODE), με την προϋπόθεση ότι η μπαταρία έχει φορτιστεί επαρκώς. Μπορεί να οδηγηθεί σε ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα στο E-MODE. Πάνω από αυτήν την ταχύτητα, το SUV μεταβαίνει αυτόματα σε υβριδική λειτουργία. Διατίθεται και η δυναμική λειτουργία GTE, στην οποία ο ηλεκτροκινητήρας και ο κινητήρας TSI συνδυάζονται για να παρέχουν τη μέγιστη ισχύ του συστήματος.

Σημαντικά στοιχεία στο εσωτερικό είναι το δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων για τις εκδόσεις DSG, τα νέα συστήματα ελέγχου και ψυχαγωγίας με ψηφιακά πάνελ αφής αντί για κουμπιά και χειριστήρια και το στάνταρ τριζωνικό σύστημα αυτόματου κλιματισμού  “Air Care” Climatronic. Διαθέσιμο προαιρετικά ένα νέο premium ηχοσύστημα της Harman Kardon, δέκα μεγάφωνα και 480 Watt.

Από 25.760 ευρώ(1.5 TSI 130 PS ACT EVO Life). Η υβριδική έκδοση 1.4 TSI 245 eHybrid DSG6 R-Line προς 40.220 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v