Νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid: Απόλαυση 457 ίππων

Το Explorer Plug-In Hybrid προσφέρει απαράμιλλες επιδόσεις αλλά και την απαραίτητη ελευθερία κίνησης που του εξασφαλίζει ο πανίσχυρος κινητήρας εσωτερικής καύσης.
Νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid: Απόλαυση 457 ίππων

Το νέο και τεχνολογικά προηγμένο Ford Explorer Plug-In Hybrid είναι ένα SUV που καταφέρνει να συνδυάζει με τον πιο ιδανικό τρόπο τα πλεονεκτήματα δύο διαφορετικών κόσμων. Με την ηλεκτροκίνηση, από τη μια μεριά, να εξασφαλίζει αθόρυβη λειτουργία σε συνδυασμό με κορυφαία για την κατηγορία αυτονομία κίνησης με μηδενικές εκπομπές σε αστικό περιβάλλον, το νέο Explorer Plug-In Hybrid είναι σε θέση την ίδια στιγμή να προσφέρει απαράμιλλες επιδόσεις αλλά και την απαραίτητη ελευθερία κίνησης που του εξασφαλίζει ο προηγμένος και πανίσχυρος κινητήρας εσωτερικής καύσης με τον οποίο εξοπλίζεται.

Πιο συγκεκριμένα, το Explorer Plug-In Hybrid «παντρεύει» τον προηγμένο 3λιτρο EcoBoost V6 βενζινοκινητήρα της Ford με έναν ηλεκτροκινητήρα, μία γεννήτρια και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh που φορτίζεται με ηλεκτρική ενέργεια από εξωτερική πηγή αλλά και εν κινήσει, μέσω συστήματος αναγεννητικής πέδησης, αποδίδοντας συνδυαστικά ισχύ 457 ίππων και ροπή 825 Nm. Τα επιτεύγματα αυτά καθιστούν το νέο Explorer Plug-In Hybrid ως το ισχυρότερο υβριδικό όχημα της Ford.



Παράλληλο υβριδικό σύστημα για μέγιστη δύναμη

Η παράλληλη υβριδική διάταξη του υβριδικού συστήματος του νέου Ford Explorer επιτρέπει την ταυτόχρονη αξιοποίηση όλης της συνδυασμένης ισχύος και ροπής του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα, εξασφαλίζοντας έτσι κορυφαίες επιδόσεις εντός και εκτός ασφάλτου. Πιο συγκεκριμένα, για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα το νέο Explorer χρειάζεται χρόνο μόλις 6,0 δευτερολέπτων επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα.



Οδήγηση με ηλεκτρική ενέργεια

Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα, το επιβλητικό SUV της Ford μπορεί να ταξιδεύει αμιγώς με την αρωγή ρεύματος, την ώρα που οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε και πώς να αξιοποιούν κάθε φορά την αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας, με τη βοήθεια των προγραμμάτων EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Με στόχο τη βέλτιστη απόδοση, όταν η μπαταρία φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο φόρτισης, το σύστημα επιστρέφει αυτόματα στο EV Auto, συμπληρώνοντας έτσι την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από το ηλεκτρικό μοτέρ με χρήση της ανακτημένης ενέργειας.

Τα διαθέσιμα προγράμματα είναι αναλυτικά τα εξής:

• EV Auto: Εναλλάσσει υβριδική και αποκλειστικά ηλεκτρική οδήγηση για μεγαλύτερη οικονομία.

• EV Now: Επιτρέπει αποκλειστικά ηλεκτρική οδήγηση εφόσον επαρκεί η φόρτιση της μπαταρίας.

• EV Later: Διατηρεί σταθερή τη φόρτιση της μπαταρίας για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί             αργότερα.

• EV Charge: Χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως γεννήτρια για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε εξωτερική ηλεκτρική παροχή των 230-volt απαιτούνται λιγότερο από 5 ώρες και 50 λεπτά, ενώ σε προαιρετικό, επιτοίχιο φορτιστή (Ford Connected Wallbox) ή σε συμβατό δημόσιο σταθμό φόρτισης του δικτύου FordPass, η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 4 ώρες και 20 λεπτά.

Το νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία έως 48 χλμ. NEDC (42 χλμ. WLTP) με κατανάλωση καυσίμου από 2,9 λίτρα/100 χλμ. NEDC (από 3,1 λίτρα/100 χλμ. WLTP) και εκπομπές CO2 από 66 γραμ./χλμ. NEDC (71 γραμ./χλμ. WLTP).

Διαμορφώστε το δικό σας Ford Explorer εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v