Αποστολή: ”Kλιματική ουδετερότητα”

Η στρατηγική της Ford για την Ευρώπη είναι η πλήρης μετάβαση στον εξηλεκτρισμό.
Αποστολή: ”Kλιματική ουδετερότητα”

Θέλοντας να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τις μελλοντικές γενιές, η Ford ανακοίνωσε σημαντικούς στόχους στην περίληψη της ενιαίας έκθεσης βιωσιμότητας / οικονομικής αναφοράς 2021 (Integrated Sustainability & Financial Report), καθώς και ορόσημα που θα βοηθήσουν την εταιρεία να πετύχει το στόχο του ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα μέχρι το 2050.

Οι στόχοι του 2035 περιλαμβάνουν τη μείωση των απόλυτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις παγκόσμιες δραστηριότητες της εταιρείας κατά 76% και από τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται κατά 50% ανά χιλιόμετρο.

Κλειδί για τη μείωση των ρύπων είναι η ανάπτυξη των εξηλεκτρισμένων οχημάτων. Η στρατηγική της μάρκας για την Ευρώπη είναι η πλήρης μετάβαση στον εξηλεκτρισμό, με τα επιβατικά οχήματά της να είναι πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Για τα επαγγελματικά οχήματα, η προϊοντική γκάμα της Ford στην Ευρώπη θα μπορεί να εκπέμπει μηδενικούς ρύπους με αμιγώς ηλεκτρικές ή plug-in υβριδικές εκδόσεις, ήδη από το 2024.



Εξηλεκτρίζοντας το μέλλον

Η Ford εστιάζει στην επένδυση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στα αυτόνομα οχήματα και στις διασυνδεμένες λύσεις. Πρόσφατα μάλιστα, η εταιρεία διπλασίασε την επένδυση στα ηλεκτρικά οχήματα στα 22 δισ. δολάρια μέχρι το 2026 καθώς συνεχίζει τον εξηλεκτρισμό μερικών από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της – μεταξύ των οποίων η πολυαναμενόμενη Mustang Mach-E, η οποία κυκλοφόρησε στη Β. Αμερική στα τέλη του 2020, με την Ευρώπη να ακολουθεί στις αρχές του 2021, ενώ στην Κίνα θα φτάσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Οι προηγούμενες επιτυχίες εφαλτήριο για νέους στόχους

Η Ford έχει ήδη μία επιτυχημένη ιστορία στον τομέα της βιωσιμότητας των δραστηριοτήτων της. Την περασμένη δεκαετία, η Ford κατάφερε να μειώσει κατά 40% το ανθρακικό της αποτύπωμα μέσω της βελτιωμένης ενεργειακής απόδοσης και της κατάλληλης διαχείρισης πόρων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας καθώς και στις διαδικασίες παραγωγής. Ο στόχος της Ford για χρήση 100% τοπικά παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας σε όλα τα εργοστάσια παραγωγής της μέχρι το 2035 βρίσκεται σε καλό δρόμο και συνδέεται στενά με τη δέσμευση στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Ανταποκρινόμενη στην πρόκληση

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, η Ford διαδραμάτισε ζωτικό ρόλο χρησιμοποιώντας την εμπειρία της από τη σχεδίαση και παραγωγή, καθώς και τα υπάρχοντα εξαρτήματα οχημάτων, για να βοηθήσει στη παραγωγή χιλιάδων προϊόντων ιατρικού εξοπλισμού όπως  αναπνευστήρες και συστήματα καθαρισμού του αέρα, για τις ανάγκες της πανδημίας COVID-19.

Μέχρι σήμερα, οι εταιρεία έχει κατασκευάσει σχεδόν 160 εκατομμύρια μάσκες προστασίας προσώπου, πάνω από 20 εκατομμύρια ασπίδες προστασίας προσώπου, 50.000 αναπνευστήρες ασθενών με GE Healthcare και πάνω από 32.000 ηλεκτρικούς αναπνευστήρες καθαρισμού αέρα σε συνεργασία με την 3M. Επιπλέον, ποσά ύψους 1,13 εκατομμυρίων δολαρίων διατέθηκαν σε προγράμματα ανακούφισης από την πανδημία σε όλο τον κόσμο από τον φιλανθρωπικού βραχίονα της εταιρείας (Ford Fund).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v