ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρωτότυπο Renault 5: Γεφυρώνει το παρελθόν με τον παρόν

Ένα θρυλικό μοντέλο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας επανασχεδιάζεται και μας κλείνει το μάτι.

Πρωτότυπο Renault 5: Γεφυρώνει το παρελθόν με τον παρόν

Η φιλοσοφία της αποτύπωσης της καλτ σχεδίασης του αυθεντικού Renault 5 στη σύγχρονη έκδοσή του ήταν η αρχή. Ήρθε η στιγμή να ρίξουμε μια ματιά στα παρασκήνια του Renault Design. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι ο François Leboine, Επικεφαλής Σχεδίασης Πρωτότυπων και Εκθεσιακών Μοντέλων της Renault, ο οποίος αναλύει τον τρόπο με τον οποίο επιχείρησε να επιτύχει το συγκερασμό του ρετρό με το φουτουριστικό στοιχείο, έτσι όπως αυτό αποτυπώνεται στο σύγχρονο πρωτότυπο Renault 5, γεφυρώνοντας το παρελθόν με τον παρόν.

Αυτό που ήθελε να καταφέρει ο François Leboine, με το σύγχρονο πρωτότυπο Renault 5, είναι να μας βοηθήσει να ανακαλέσουμε ευχάριστες αναμνήσεις, ικανές να «ζωγραφίσουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μας». Ως υπεύθυνος για τη σχεδίαση των πρωτότυπων και των εκθεσιακών μοντέλων της Renault, θυμάται την περίοδο εξέλιξης των φωτιστικών σωμάτων του σύγχρονου πρωτότυπου, επιβεβαιώνοντάς ότι αποτυπώνουν όλη τη δουλειά που έχει γίνει με το αυτοκίνητο. Για να το επιτύχει αυτό εφάρμοσε μια αλάνθαστη μέθοδο την οποία υποσχέθηκε να μας αποκαλύψει.

«Αν έπρεπε να επιλέξω ένα και μόνο στοιχείο το οποίο να συμπυκνώνει όλη τη δουλειά που έχει γίνει με το πρωτότυπο Renault 5, αυτό θα ήταν σίγουρα τα φωτιστικά του σώματα». Το μυθικό Renault 5, σε όλες τις εκφάνσεις του, λειτούργησε ως σημείο αναφοράς.Επιστροφή στο μέλλον

Οι σχεδιαστές επιχειρούν αυτό που ονομάζεται εναλλαγή: πρόκειται για μία μέθοδο κατά την οποία παίρνεις ένα αντικείμενο και το τοποθετείς σε μία εναλλακτική πραγματικότητα. Για το πρωτότυπο Renault 5, οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τον κόσμο της αεροναυπηγικής, της αρχιτεκτονικής, του product design, ακόμα και από τον κόσμο των ηλεκτρονικών.

Στο τέλος έρχεται το πιο σημαντικό βήμα για τους σχεδιαστές, η συνάντηση. Είναι το στάδιο κατά το οποίο μπορούν, πλέον, να αντιληφθούν αν η δουλειά που έκαναν ήταν επιτυχημένη. «Ό,τι και να κάνουμε εμείς, εναπόκειται στην αντίδραση των ανθρώπων γύρω μας να κρίνει αν πετύχαμε διάνα, αν καταφέραμε να αναβιώσουμε το R5 ή αν όλα αυτά δεν ήταν επιτυχημένα», εξηγεί ο François Leboine.

«Οι αντιδράσεις των ανθρώπων στην εταιρεία μάς διαβεβαίωσαν ότι το αυτοκίνητο επρόκειτο να είναι επιτυχημένο, ενώ, τελικά, το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες»

Το σύγχρονο πρωτότυπο Renault 5 έχει ήδη τύχει ενός πολύ θερμού και ομόφωνου καλωσορίσματος. Είτε πρόκειται για τα φώτα, είτε για το αμάξωμα στο σύνολό του, η διαχείριση των γραμμών και των φουτουριστικών λεπτομερειών εκτιμήθηκε από όλους. Χάρη σε αυτό το πρωτότυπο, ένα από τα πιο εμβληματικά Renault της ιστορίας απέκτησε, πλέον, έναν άξιο διάδοχο. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο σύγχρονο, γοητευτικό και απόλυτα συντονισμένο με τις επιταγές της εποχής.

Το DNA της Renault έγινε απόλυτα σεβαστό, ενώ η προβολή του στο μέλλον επιτελέστηκε με επιτυχία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v