Έρχεται το VW I.D4

Tο δεύτερο μοντέλο της Volkswagen που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB έρχεται στην Ελλάδα.
Έρχεται το VW I.D4

Σε λίγες εβδομάδες ξεκινούν οι προπωλήσεις των εκδόσεων του VW I.D4, σε περίπου 30 ευρωπαϊκές χώρες – ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη.

Μετά το ID.3, το ID.4 είναι το δεύτερο μοντέλο της Volkswagen που βασίζεται στην MEB, την αρθρωτή πλατφόρμα της Volkswagen ειδικά εξελιγμένη για την ηλεκτροκίνηση.

Στις κορυφαίες εκδόσεις του ID.4 θα κάνει την εμφάνισή της και μία παγκόσμια πρωτιά για τη γερμανική μάρκα, η head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία καθοδηγεί με δυναμικό τρόπο, προβάλλοντας επιλεγμένα σύμβολα στο ευρύτερο οπτικό πεδίο του οδηγού, συνδυάζοντάς τα με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα, τα βέλη στροφής της πλοήγησης, θα εμφανίζονται σε απόσταση περίπου 10 μέτρων, μπροστά από τον οδηγό, σε μία συνύπαρξη με τη φυσική μορφολογία της διαδρομής που επιθυμεί να ακολουθήσει.



Με την παγκόσμια διάθεση του ID.4, η Volkswagen υπογραμμίζει τη φιλοδοξία της να γίνει ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικής κινητικότητας. Για αυτόν ειδικά τον σκοπό, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2023. Το πλάνο της είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο και επιθετικό, μέχρι το 2025, σκοπεύει να είναι σε θέση να παράγει 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ετήσια βάση. Οι οιωνοί για τη μάρκα είναι πολύ θετικοί, το 2020 η εταιρεία τριπλασίασε τις παραδόσεις πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων και, χάρη στην οικογένεια μοντέλων ID., είναι ήδη ηγέτης της αγοράς ηλεκτροκίνησης σε πολλές χώρες.      

Το ID.4, στις εκδόσεις ID.4 1ST και ID.4 1ST Max είναι διαθέσιμο για παραγγελία και στην Ελλάδα, για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ξεκινούν από 46.800 ευρώ. Στη τιμή αυτή δεν έχει συνυπολογιστεί το ποσό επιδότησης της καμπάνιας «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και το οποίο φτάνει έως τα 6.000 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v