Το Opel Grandland X Hybrid4 δεν φοβάται τις ορεινές διαδρομές

Το Opel Grandland X Hybrid4 με συνολική ισχύ 300 ίππων δεν… μασάει από τις ανηφόρες του βουνού.
Το Opel Grandland X Hybrid4 δεν φοβάται τις ορεινές διαδρομές
Τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Opel έχουν τα απαραίτητα προσόντα για ορεινές διαδρομές, όπως υψηλή ροπή από στάση, καλή ελκτική πρόσφυση, ικανότητα ανάκτησης ενέργειας, με επακόλουθη ικανότητα πέδησης σε μία κατηφόρα, κορυφαία συμπεριφορά χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους και μεγάλη αυτονομία.

Το Opel Grandland X Hybrid4, με συνολική ισχύ 300 ίππων, από το συνδυασμό ενός θερμικού κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρων, έχει άφθονη διαθέσιμη ισχύ, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις ανηφόρες. Το σύστημα AWD διασφαλίζει ελκτική πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες, για μία απολαυστική αλλά και ασφαλή οδήγηση. Η ανάβαση είναι απλή υπόθεση όπως και η κατάβαση, επειδή οι ηλεκτροκινητήρες επιστρατεύουν τώρα τις ικανότητες ανάκτησης ενέργειας και πέδησης που διαθέτουν. Οι ηλεκτροκινητήρες στους εμπρός και πίσω άξονες γίνονται γεννήτριες και μετατρέπουν την κινητική ενέργεια από την κατάβαση σε ηλεκτρική. Αν ο οδηγός αλλάξει σε drive mode B, η ανάκτηση ενέργειας και η ικανότητα πέδησης αυξάνονται. Η μπαταρία 13.2 kWh επαναφορτίζεται με μηδενικό κόστος – και η ενέργεια αποθηκεύεται για την επόμενη ανηφορική διαδρομή.

Την ίδια στιγμή, το σύστημα προσφέρει σημαντική ικανότητα πέδησης. Ο οδηγός δεν χρειάζεται ούτε να κατεβάσει ταχύτητα, ούτε να φρενάρει δυνατά. Το Grandland X plug-in hybrid κινείται σε μια κατηφορική διαδρομή με μέτρια ταχύτητα, χωρίς να επιταχύνει όταν η  κατωφέρεια μεγαλώνει, επειδή η τάση φόρτισης που παράγουν οι ηλεκτροκινητήρες αυξάνεται παράλληλα με την αντίσταση της διαδρομής. Ενεργό φρενάρισμα πριν από την επόμενη στροφή είναι στις περισσότερες περιπτώσεις περιττό, σε μικρές έως μέτριες κατηφόρες. Χάρη στην αυξημένη ανάκτηση ενέργειας, το όχημα επιβραδύνει από μόνο του. Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό που τα αυτοκίνητα με συμβατικό σύστημα κίνησης αδυνατούν να προσφέρουν.

Η ικανότητα ανάκτησης ενέργειας με επακόλουθη ικανότητα πέδησης ισχύει για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα Opel. Η ευελιξία και το κράτημα του μικρού και πολύ ευέλικτου Opel Corsa-e και του Opel Mokka-e είναι πρόσθετα πλεονεκτήματα σε ορεινές διαδρομές. Η μπαταρία όλων των ηλεκτρικών Opel είναι εγκατεστημένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος, με αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα χαμηλό κέντρο βάρους. Έτσι μειώνονται οι κλίσεις του αμαξώματος και το αυτοκίνητο στρίβει σταθερά σα να κινείται σε ράγες. Τόσο το Corsa-e όσο και το Mokka-e έχουν την ισχύ ενός ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα BEV έχουν στη διάθεσή τους ροπή 260 Nm ακόμα και από στάση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v